Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Харківським медикам і пенсіонерам обіцяють дати вакцину від коронавірусу першими

Потім вакцину розподілять відповідно до протоколу вакцинації.

Китайську вакцину планують відправляти невеликими партіями з Києва до областей, потім до районів.

Першочергово вакцинувати від коронавірусу в Харківській області будуть медиків і пенсіонерів. Про це повідомили в Харківській обласній державній адміністрації з посиланням на заступника голови Тараса Пастуха. "Для вакцинації населення необхідний обладнаний кабінет з холодильником і медичний персонал, який попередньо пройде навчання щодо поводження з вакциною. Першочергово вакцинуватимуть працівників медичної сфери, людей старшого віку, а далі —відповідно до протоколу вакцинації", — сказав Пастух. Вакцинувати від коронавірусу будуть на базі закладів первинної ланки медичної допомоги в усіх районах області. Зараз Міністерство охорони здоров'я розробляє спосіб зберігання і транспортування вакцин.

"Вся вакцина потрапляє до Києва, де є великі склади і можливості зберігання при відповідних температурних режимах. Після розморожування вакцини термін її придатності може становити 5-6 днів. При температурі від +2 до +8. За цей час вакцину можна доставити на територію області, а потім — до районів", — пояснив Пастух. За даними на квітень 2020 року, в Харківській області проживало 660 000 чоловік пенсійного віку. В Україні на 1 січня 2021 року — понад 11 мільйонів пенсіонерів.

Як писав KHARKIV Today, 22 грудня оперативний штаб Міністерства охорони здоров'я України затвердив план імунізації населення від коронавірусу. Вакцинувати будуть в чотири етапи: перший — з січня по квітень 2021 року, другий — з квітня по червень 2021 року третій — з червня по вересень 2021 року і четвертий — з вересня 2021 року по березень 2022. Подивитися категорії жителів, яких будуть вакцинувати під час кожного з чотирьох етапів, можна тут.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.