Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Харківських школярів кличуть вчитися по телевізору разом із зірками

Українські школярі переходять в онлайн-школу.

По телеканалах транслюватимуть уроки для школярів під час карантину. Учням прочитають лекції педагоги за участю популярних спортсменів, музикантів і акторів.

6 квітня в Україні стартує проект "Всеукраїнська школа онлайн", де вчителі будуть дистанційно навчати учнів 5-11 класів. Трансляція буде вестись по одинадцяти телеканалах, — повідомили в Офісі президента. Зараз йде запис уроків для учнів середньої та старшої школи.

"40 педагогів із Києва фактично стануть вчителями для всієї України. Зараз щодня відбуваються зйомки уроків по збалансованій шкільній програмі, яку розробило Міністерство освіти і науки України спільно з учителями", — відзначили в Офісі.

Школярі зможуть приєднатися до дистанційних уроків з української мови та літератури, історії України, всесвітньої історії, англійської мови, фізики, алгебри, геометрії, географії, хімії та біології.

Крім викладачів, на онлайн-уроках будуть присутні українські зірки. Популярні ведучі, музиканти, актори і спортсмени спробують виконати завдання і провести досліди.

Класи будуть закріплені за певним каналом:

1. учні 5-х класів зможуть дивитися уроки по телеканалах "ПлюсПлюс" і "112 Україна"

2. 6-х класів — "ZOOM" і "NewsOne"

3. 7-х класів — "ZIK".

4. 8-х класів — "Індиго" і "УНІАН"

5. Трансляція уроків для дев'ятикласників пройде по каналах "Рада" і "UA: Культура"

6. Уроки для десятикласників покажуть на "UA: Перший".

7. Одинадцятикласники побачать онлайн-уроки по "М1".

Дистанційне навчання буде проходити з понеділка по п'ятницю, з 10:00. Відеоуроки будуть доступні на офіційних сторінках Міністерства освіти і науки України в Facebook і YouTube

Як писав KHARKIV Today, під час карантину проходять онлайн-курси з підготовки до ЗНО для українських школярів.

Учням випускних класів допомагають готуватися до Зовнішнього незалежного оцінювання на час карантину і читають лекції з української мови та літератури, біології, математики та історії України. Курси транслюють по середах, четвергах і п'ятницях з 8:00 до 9:00 та з 18:30 до 21:00. У вихідні уроки проходять з 10:00 до 20:00 — 6,5 години з перервами. Уроки доступні за посиланням. Крім того трансляція проходить по телеканалу "Рада". Повні курси підготовки до ЗНО з тестами, завданнями і конспектами можна знайти на наступних платформах: ed-еra.comilearn.org.uaprometheus.org.ua і besmart.study.

Нагадаємо, 11 березня на засіданні Кабінету міністрів України прийняли рішення про введення карантину по всій країні. Наступного дня на карантин пішли всі вузи Харкова, а з 13 березня оголосили карантин в школах і дитсадках. Вже 25 березня Кабмін продовжив карантин до 24 квітня.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.