Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Харківські мобільні бригади виїжджали понад 20 тисяч разів за біоматеріалом на коронавірус

Бригади роблять забори біоматеріалів у харків'ян.

Зразки біоматеріалу взяли у 38 тисяч жителів Харкова.

Станом на 5 жовтня харківські мобільні бригади виїжджали 20,8 тисячі разів за біоматеріалом для проведення ПЛР-дослідження на виявлення коронавірусу. Про це повідомили в Харківській міській раді з посиланням на заступницю Харківського міського голови Світлану Горбунову-Рубан.

"Всього мобільні бригади здійснили 20,8 тисячі виїздів, і за останні два тижні навантаження на них значно зросло. Наприклад, 5 жовтня вони виїжджали 451 раз і провели 901 забір біоматеріалу. Крім того, через зростання кількості тестувань Харківський обласний лабораторний центр віддає результати через 5-7 днів, що впливає на швидкість лікування і підвищує ризики подальшого поширення COVID-19", — сказано в повідомленні.

Відзначимо, десять медичних бригад, які займаються забором біологічного матеріалу для тестування на коронавірус, отримали нові автомобілі 25 червня 2020 року. Тож, за три з половиною місяці щодня в середньому мобільні бригади виїжджали на забір матеріалу по 200 разів.

Як повідомили в міськраді, станом на 5 жовтня в Харкові коронавірус був підтверджений у 450 медпрацівників та 475 дітей. Померли 206 жителів (в тому числі троє медпрацівників), госпіталізовано з пневмонією — 811 осіб, з коронавірусом — 630 осіб.

Як писав KHARKIV Today, кожному району Харкова передали по одному Renault Logan для мобільних бригад, Московському - два автомобілі. Вартість одного автомобіля склала 375 тисяч гривень.

Машини призначені для водія і медсестри. Бригади виїжджають до людей з підозрою на коронавірус. Вони роблять забір біологічного матеріалу, який потім доставляють до Харківського обласного лабораторного центру.

"Бригада приїжджає з колбою, тампоном, робить забір, кладе в пробірку і цю пробірку відвозить до обласного лабораторного центру, де є устаткування спеціальне, є всі тести і там проводиться дослідження", — пояснював тоді директор департаменту охорони здоров'я Харківської міськради Юрій Сороколат.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.