Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Харківські мобільні бригади поїдуть до Києва вчитися вакцинувати від коронавірусу

Дві мобільні бригади навчать робити щеплення вакцинами різних виробників.

Мобільні бригади, які будуть вакцинувати від коронавірусу, складаються з двох лікарів, трьох медсестер і водія.

Дві харківські бригади медиків поїдуть до Києва, щоб навчитися вводити вакцини Pfizer і AstraZeneca. Перша бригада поїде на навчання наприкінці лютого, друга — на початку березня. Потім вони поділяться досвідом з колегами. Для мобільних бригад у складі двох лікарів, трьох медсестер і водія є десять автомобілів. Про це повідомила заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан.

У Харкові створили 34 пункти для добровільної вакцинації, є обладнання для "ланцюжка холоду", щоб зберегти вакцину при перевезенні.

Щотижня в місті буде збиратися комісія, яка дає матеріальну допомогу перехворілим коронавірусом співробітникам сфер медицини, освіти і комунальних служб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харків'янам розповіли, як отримати матеріальну допомогу на лікування коронавірусу

Минулого тижня у 716 харків'ян діагностували коронавірус. Зараз в лікарнях знаходяться 166 хворих. Всього в лікарнях Харкова зайнято 44,6% ліжок для хворих коронавірусом.

Нагадаємо, 15 лютого в Україні не стартувала обіцяна вакцинація. Цього дня подали на реєстрацію вакцину AstraZeneca, розроблену Оксфордським університетом та однойменною британсько-шведською компанією. Очікується, що перші мінімум 500 тисяч доз вакцини прибудуть до України в лютому 2021 року. Вакцину AstraZeneca використовують в 41 країні.

Поставка американо-німецької вакцини Pfizer, запланована на 9 лютого, не почалася. За словами головного санлікаря Віктора Ляшка, в останній момент виробник змінив умови договору.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.