Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Харківські лікарні отримали "Ремдесевір" для лікування хворих коронавірусом

Навесні цей противірусний препарат включили до національного протоколу лікування COVID-19.

Мінімум дві харківські лікарні зможуть застосовувати "Ремдесевір" для лікування хворих коронавірусом. Призначати його будуть тільки за рішенням консиліуму.

Харківська обласна інфекційна лікарня отримала 300 флаконів нового противірусного препарату, який недавно з'явився в українському протоколі лікування коронавірусу. Найближчим часом партія "Ремдесевіра" надійде і до так званої "чорнобильської" лікарні. У якій кількості — поки невідомо. За інформацією волонтера Наталії Попової, раніше йшлося про те, що на Харків буде розподілено 1000 флаконів.

Через невелику кількість призначати "Ремдесевір" в лікарнях будуть тільки після медичного консиліуму. Раніше рідні людей, хворих коронавірусом, купували препарат по 200 доларів на "чорному" ринку.

Цей препарат застосовувався для лікування лихоманки Ебола, навесні 2020 року в Америці його стали застосовувати для симтоматичного лікування коронавірусу, в квітні він був включений до українського протоколу лікування захворювання. Його призначають при важкому перебігу захворювання. З весни Міністерство охорони здоров'я намагалося закупити препарат, і 19 жовтня стало відомо, що досягнуті домовленості з постачальником про закупівлю 28 200 флаконів на суму понад 40 мільйонів гривень.

У той же час результати дослідження Solidarity Therapeutics Trial під егідою ВООЗ показали, що препарати "Ремдесівір", "Гідроксихлорохін", "Інтерферон" і "Лопінавір" надають незначний або не надають жодного впливу на перебіг хвороби у госпіталізованих з COVID-19 пацієнтів і на загальну смертність по всьому світу, відзначили в ВООЗ.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.