Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Харківські курсанти вийшли на площу з портретами Героїв Небесної Сотні

Сьогодні в Україні - день жалоби в пам'ять про загиблих євромайданівців.

Харків'яни вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні.

На площі Героїв Небесної Сотні пройшло віче в пам'ять про загиблих 18-20 лютого 2014 року активістів Євромайдану, курсанти Харківського університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба пронесли по майдану 110 портретів Героїв.

Серед загиблих  в Києві в останні Дні Революції Переваги були і харків'яни: Євген Котляр, Владислав Зубенко та Юрій Паращук. На віче в Харкові прийшли родичі загиблих. Крім них, були активісти харківського Євромайдану, представники політичних партій та Православної церкви України.

ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ: Революция без памяти. Почему в Харькове до сих пор нет памятника Героям Небесной Сотни?

Крім промов про загиблих героїв, на віче звучали і сучасні гасла. На сцені, де виступали учасники заходу, висів банер "Портнова та Коломойського за грати!".

Як писав KHARKIV Today, 18-20 лютого 2014 року в Києві підрозділи міліції та невідомі снайпери розстріляли більше 80 чоловік. Ці дні стали переломними в Революції Гідності. Після масових розстрілів від президента Віктора Януковича відвернулося багато його соратників, сам він змушений був тікати зі столиці до Харкова, а 21 лютого — в Росію.

На честь загиблих у лютому 2015 року президент Петро Порошенко підписав Указ "Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні".

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.