Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Харківське підприємство оприлюднило текст заяви на реєстрацію російської вакцини

Фото: соцсети
"Біолік" хоче робити вакцину "Супутник V".

Харківська фармацевтична компанія "Біолік" все-таки подала заяву до МОЗ на виробництво російської вакцини.

Документи в міністерство фармацевти надіслали в останній день 2020 року. Про це заявила адміністрація підприємства на офіційному сайті компанії.

"У зв'язку з численними запитами Адміністрація АТ" БІОЛІК "повідомляє, що 31.12.2020 р . на адресу МОЗ України нами дійсно була відправлена Заява про державну реєстрацію лікарського засобу — вакцини Гам-КОВІД-Вак, Комбінована векторна вакцина для профілактики коронавірусної інфекції, викликаної вірусом SARS-CoV-2, виробництва ФГБУ "НІЦЕМ ім. М.Ф. Гамалії, МОЗ РФ ", — йдеться в повідомленні.

заява

Російська вакцина не пройшла третьої стадії клінічних випробувань, тому в уряді України неодноразово заявляли, що не дозволять виготовляти і застосовувати її на території країни. Пізніше президент Володимир Зеленський розповів, що українців будуть прищеплювати  китайською вакциною.

Ще в грудні Віктор Медведчук розповів про бажання харківських фармацевтів виробляти "Супутник V". Тоді в СБУ цю інформацію назвали провокацією. У Міністерстві охорони здоров'я ще 4 січня заявили, що не отримували жодних заяв від "Біолік".

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.