Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Головний санлікар України спростував інформацію про можливу реєстрацію російської вакцини від коронавірусу

Інформацію про реєстрацію "Супутник V" в Україні назвали чутками і політичними заявами.

Вакцина ще не пройшла третю фазу клінічних досліджень.

Україна буде використовувати тільки ті вакцини проти COVID-19, які успішно пройшли третю фазу клінічних досліджень. Тому всі чутки і політичні заяви про державну реєстрацію в Україні російської вакцини-кандидата не відповідають дійсності. Про це головний санітарний лікар України Віктор Ляшко повідомив на своїй сторінці в Facebook.

"Сьогодні вже є вакцини проти COVID-19, які дозволені до використання за спеціальними процедурами (emergency use authorization). Для такої реєстрації використовувалися проміжні звіти клінічних досліджень. Виходячи з цього, Україна прийняла рішення про можливість реєстрації вакцин, зареєстрованих в країнах з жорсткою регуляторною політикою. Підкреслюю, тільки при зазначених умовах будемо допускати вакцини до використання", — написав санлікар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна отримає майже два мільйони доз китайської вакцини від COVID-19

Віктор Ляшко також підкреслив, що закінчення третьої фази клінічних досліджень російської вакцини "Супутник V" заплановано на грудень 2021 року.

Раніше KHARKIV Today писав, що харківська фірма просить зареєструвати в Україні російську вакцину від коронавірусу. У разі, якщо Міністерство охорони здоров'я дозволить реєстрацію, запустити виробництво російської вакцини фірма "Біолік" обіцяє на початку 2021 року. При цьому у Верховній Раді повідомили, що не знають про цю заяву харківської фірми і що зареєструвати в Україні російську вакцину від COVID-19 не можна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З холодильника в Києві - до регіонів: як доставлять вакцину від коронавірусу і де її будуть зберігати

Нагадаємо, на початку грудня Російський фонд прямих інвестицій заявив про намір харківської фірми "Біолік" виробляти російську вакцину від коронавірусу "Супутник V". У Службі безпеки України назвали ту інформацію провокацією.

У той же день компанія "Біолік" відреагувала на інформацію. Там заявили про технічну можливість почати виробництво вакцини, але тільки при наявності державної реєстрації в Україні.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.