Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Харківська область утримує "лідерство" за боргами від перевезення пільговиків

Зростання відбулося протягом місяця.

У листопаді борг перед АТ "Укрзалізниця" зріс на 3,4 мільйона гривень.

За 11 місяців 2020 року борг Харківської області за перевезення пасажирів у приміських електричках склав 36,3 мільйона гривень (в жовтні сума становила 32,8 мільйона гривень). Про це повідомили в акціонерному товаристві "Укрзалізниця".

Відзначимо, Харківська область посідає перше місце серед боржників. За нею йде Київська область, де борг складає 23,1 мільйона гривень. Третє місце займає Львівська область — 17 мільйонів гривень, далі йде Дніпропетровська область — 17,1 мільйона гривень і Київ — 27,1 мільйона гривень.

З січня по листопад 2020 року "Укрзалізниця" перевезла пільговиків у приміському сполученні на 262,2 мільйона гривень. При цьому компенсацій отримала тільки 24,8%. Загальна сума боргу становить понад 198 мільйонів гривень.

"Такий низький рівень відшкодувань перевізникові витрат за надані послуги уповільнює розвиток приміських залізничних перевезень, обмежує можливості компанії в поліпшенні сервісу для пасажирів і відновлення рухомого складу", — відзначили в "Укрзалізниці".

Перевізник закликає органи місцевої влади якомога швидше компенсувати кошти за перевезення пільгових категорій у приміському сполученні.

Як писав KHARKIV Today, в "Укрзалізниці" вирішили укладати публічні договори про приміські пасажирські перевезення з обласними державними адміністраціями. Так хочуть вплинути на місцеві органи влади, які не виплачують компенсації.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.