Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Харківська область — на шостому місці антирейтингу екологічності регіонів

Фото: MyKharkov.info
Фото: MyKharkov.info
У нашому регіоні працюють вісім підприємств, які забруднюють повітря.

Найбільше викидів в атмосферу в Харківській області від Зміївської ТЕС.

У минулому році промислові підприємства України викинули в атмосферу 1 мільйон 550 тисяч тонн шкідливих речовин, повідомляє Державна служба статистики, передає "Ліга.Новости".

У трійку областей, де підприємства найбільше забруднюють повітря, увійшли Донецька (понад 263 тисячі тонн), Дніпропетровська (майже 277 тисяч тонн) і Івано-Франківська (більше 185 тисячі тонн) області. За викидами в атмосферу Харківська область посідає шосте місце (більше 67 тисяч тонн).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кернес не проти "кудись подіти "Коксохім" з Харкова

На першому місці в Харківській області — Зміївська ТЕС, вона замикає десятку антирейтингу за викидами в атмосферу в Україні і в минулому році забруднила повітря більш ніж 57 тисячами 302 тоннами викидів. На другому місці за забрудненістю повітря в нашому регіоні — філія "Теплоелектроцентраль" нафтогазовидобувної компанії в Есхарі (Чугуївський район), викиди в атмосферу в 2019 році склали понад 7 тисяч 412 тонн. На третьому місці в Харківській області ТЕЦ-5, в минулому році її робота забруднила повітря майже 1246 тоннами викидів. Потім йдуть котельні Фрунзенської філії тепломереж (більше 344 тонн), Московської (близько 256 тонн), Орджонікідзевської(більше 248 тонн), Київської (понад 136 тонн) і Комінтернівської (більше 72 тонн) філій тепломереж.

Документ: Государственная служба статистики
Документ: Державна служба статистики

 

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.