Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Харківська фірма годувала "лівими" знеболювальними всю Україну

Два харків'янина нелегально виробляли препарати для лікування захворювань ендокринної системи і знеболюючі, а продавав їх дистриб'ютор із Києва. Річний оборот становив близько 15 мільйонів гривень.

Із 2016 року в Харкові кустарно виготовляли медпрепарати і продавали по всій країні.

Препарати для лікування захворювань ендокринної системи і знеболюючі робили в підпільному цеху в Харкові. Збували фальсифікат не тільки в інтернеті, але і в аптеках. Трьох причетних до виготовлення нелегальних медпрепаратів затримали, повідомили в прес-центрі СБУ.

За попередніми підрахунками, щорічно жителі Харкова і приватний дистриб'ютор із Києва продавали підробок в середньому на 15 мільйонів гривень.

"Цех, де відбувалося виготовлення підробки із сировини сумнівного походження, вони облаштували в орендованому приміщенні в промисловій зоні Харкова. Збували фальсифікат під виглядом продукції відомих вітчизняних виробників фармпрепаратів через інтернет-ресурси і аптечні мережі. Трьох фігурантів справи, в тому числі і представника фірми дистриб'ютора, правоохоронці затримали в Києві і Харкові " — розповіли в СБУ.

Вдома у підозрюваних і в підпільному цеху правоохоронці вилучили сировину, контрафактну продукцію, обладнання, документи і дані про угоди зловмисників. Трьох людей затримали за ч. 2 ст. 321-1 (фальсифікація лікарських засобів або обіг фальсифікованих лікарських засобів) Кримінального кодексу України.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.