Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Харків витратить на гірлянди для дерев 2,5 мільйона гривень

На деревах на вулиці Сумській розвісять гірлянди.

Підсвічування для дерев встановлять на вулиці Сумській, з боку саду Шевченка.

Комунальне підприємство електромереж зовнішнього освітлення "Міськсвітло" Харківської міської ради планує купити світлову систему для оформлення дерев за 2 500 000 гривень. Відповідний тендер опублікований на сайті державних закупівель ProZorro.

Згідно з документацією, світлова система буде складатися з 36 комплектів світлотехнічного обладнання для оформлення дерев. Устаткування буде живитися від мережі 220 Вольт. Лінія споживання буде йти по повітрю від мережі зовнішнього освітлення за допомогою ізольованого кабелю.

До комплекту світлотехнічного обладнання увійде одна або кілька гірлянд. Одна гірлянда буде складатися з двадцяти керованих RGB-світлодіодних модулів, на поверхню яких виводяться запрограмовані світлові сценарії.

гирлянда
Світлова система. Скрін: документація

Потужність однієї гірлянди складе 120 Ватт, вона зможе відтворювати 256 квітів. Загальна потужність світлової гірлянди — не більше 12 кіловат-годин. В електричних шафах буде знаходитися обладнання для передачі сигналу, блок живлення, вимикач і контролер. У контролері розмістять Wi-Fi-радіомодуль.

"В залежності від розміру крони дерева на ній рівномірно підвішують одну або кілька гірлянд і закріплюють електричну шафу. Контролер, який здійснює управління гірляндами, розташований в головній шафі, повинен мати вбудований Wi-Fi-модуль. З його допомогою здійснюється перемикання розроблених сценаріїв, регулювання рівня яскравості і швидкості відтворення світлових ефектів", — пояснив замовник. 
 

гирлянда
Місце встановлення гірлянд. Скрін: документація

Всього буде не менше 30 світлових ефектів. Вони будуть підтримувати файли jpg, png, gif, swf, mp4. Світлову систему будуть використовувати щодня і в будь-який сезон. Тому просять, щоб вона була захищена від впливу сонця, вітру, опадів і витримувала температуру від мінус 25 до плюс 50 градусів. Гарантію на неї вимагають не менше двох років.

Аукціон запланований на 19 лютого. Поставити світлову систему і встановити її повинні до 31 грудня 2021 року.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.