Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Харків прибрали із "зеленої" зони карантину

Місто Харків і сім районів області потрапили до "жовтої" зони карантину.

Епідемічні рівні встановлюються на 14 днів.

13 серпня на брифінгу за результатами засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій міністр охорони здоров'я України Максим Степанов повідомив, що Харківська область увійшла до переліку регіонів з широким розповсюдженням COVID-19.

"Тобто, це ті регіони, в яких в загальному на всій території області був перевищений показник захворюваності нововиявлених хворих 40 на 100 тисяч населення за 14 днів. І потім на території кожного з цих регіонів були визначені конкретні райони або міста, в яких встановлювався різний рівень небезпеки", — розповів Степанов.

Міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов опублікував в соцмережах поділ областей за епідемічними зонам, які почнуть діяти з 00:00 понеділка, 17 серпня.

Так, до "жовтої" зони потрапили: місто Харків, Богодухівський, Валківський, Золочівський, Краснокутський, Нововодолазький, Первомайський і Чугуївські райони Харківської області.

Нагадаємо, за новими правилами адаптивного карантину Україну поділили на чотири зони за рівнем захворюваності Covid-19: зелену, жовту, помаранчеву і червону.

У "зеленій" зоні діє найменше обмежень: в громадських будівлях та транспорті необхідно носити маску або респіратор; проведення масових заходів за умови трохи більше однієї людини на п'ять квадратних метрів; заповненість кінотеатрів повинна становити 50%; перевезення пасажирів — тільки в межах сидячих місць.

В "жовтій" зоні крім тих заборон, які діють в "зеленій", також забороняється відвідування установ соцзахисту (крім кризових), в яких є люди похилого віку; забороняється робота хостелів; клубам, кафе, ресторанам забороняється працювати з 24:00 до 07:00 (крім доставки їжі і готування на винос); забороняються масові заходи (для 20 і більше осіб) всередині кафе, барів і ресторанів.

карантин зоны

 

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.