Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Харків купить тролейбусів на 10 мільйонів євро в кредит

Кошти на придбання транспорту взяли в Європейському інвестиційному банку.

Європейський інвестиційний банк дав Харкову 10 мільйонів євро в кредит.

12 травня харківське комунальне підприємство "Тролейбусне депо №3" і акціонерне товариство "Автомобільна компанія" Богдан Моторс" підписали угоду про постачання 49 нових тролейбусів. Про це повідомили в Харківській міській раді.

"За ці кошти для КП "Тролейбусне депо №3" будуть придбані 49 нових тролейбусів виробництва компанії "Богдан Моторс". Нова партія рухомого складу буде включати 12 двосекційних і 37 односекційних тролейбусів, один з яких має запас автономного ходу не менше 20-ти кілометрів", —відзначили в міськраді.

За словами заступника харківського міського голови з питань інфраструктури Євгена Водовозова, проєкт інвестиційного банку "Міський громадський транспорт України", який передбачає кредит на 200 мільйонів євро для оновлення громадського транспорту в одинадцяти містах України, дозволить підвищити комфорт і безпеку пасажирських перевезень, забезпечить легкий доступ до транспорту для літніх людей, людей з інвалідністю та пасажирів з дитячими візочками. Оновленням рухомого складу планують скоротити в Харкові викиди вуглекислого газу на 30%.

Як писав KHARKIV Today, 3 липня з Луцького автоскладального заводу корпорації "Богдан" відправився перший тролейбус до Харкова.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.