Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Харків купить сяючу арку за 3 мільйони гривень

Конструкцію планує придбати "Міськсвітло".

До кінця року в місті з'явиться конструкція у вигляді арки з візерунками, яку будуть підсвічувати світлодіодами. Куди її поставлять, поки не відомо.

Комунальне підприємство електромереж зовнішнього освітлення "Міськсвітло" Харківської міської ради хоче купити сяючу арку за 3 мільйони гривень. Це стало відомо з відповідного тендеру, опублікованого на сайті державних закупівель ProZorro.

"Багатофункціональна збірно-розбірна конструкція з модулів представляє собою об'ємну світлову декорацію розміром 26,5м * 0,6 м * 11,5 м", — сказано в документації.

Конструкція буде складатися з металевого каркаса. Останній — з трьох частин (центральної і двох бічних). Несучі елементи будуть встановлюватися на стійки, знизу буде знаходитися регулювання для установки на нерівній поверхні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харків купив "розумну" клумбу за 7 мільйонів гривень

На несучому каркасі будуть розташовуватися декоративні елементи, що складаються з вологостійкої пофарбованої фанери товщиною 20 міліметрів з візерунками. Модулі скріплять між собою і закріплять на металевому каркасі, торці модулів повинні бути захищені від попадання опадів.

"Для додання світлової яскравості конструкції використовуються світлодіодні лампи різних кольорів, напругою 12 Ватт", — зазначив замовник.

арка

Конструкція буде важити не більше п'яти тонн, в ній встановлять 62 світлодіодних модулі. Замовник вимагає, щоб конструкція передбачала багаторазове використання, була зручна при складанні і розбиранні, транспортуванні (ширина деталей повинна складати не більше 2,5 метра, довжина — 11 метрів), мала механізм для регулювання висоти стійок на похилому рельєфі і була стійкою до погодних умов .

"Конструкція повинна бути призначена для щоденного всесезонного використання, захищена від атмосферних явищ і повинна зберігати свої робочі характеристики при температурах навколишнього середовища від мінус 25 до плюс 50 градусів", — підкреслили в "Міськсвітлі".

Гарантію на сяючу арку просять три роки, на світлову частину — рік. Аукціон відбудеться 8 жовтня. Поставити товар фірма, яка виграє тендер, повинна буде до кінця грудня 2020 року.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.