Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Харків і область більше не відповідають критеріям послаблення карантину

выход из карантина
12 регіонів і столиця показують погану динаміку захворюваності на коронавірус

Про це повідомляє міністерство охорони здоров'я.

Показники рівня інфікування COVID-19 не відповідають вимогам МОЗ до адаптивного карантину. 29 червня відсоток виявлених хворих в Харківській області перевищив допустимі для м'якого карантину 11% на 0,32%. Зростає і динаміка захворюваності, сьогодні вона перевищила 14% при допустимих 10%.

Крім Харківської області, вимогам адаптивного карантину не відповідають Волинська, Донецька, Закарпатська, Івано-Франківська, Київська, Луганська, Львівська, Одеська, Рівненська, Харківська, Хмельницька, Чернігівська області та місто Київ. Це може послужити підставою для МОЗ посилити карантинні заходи в цих регіонах.

Адаптивний карантин був введений 22 травня, а 22 червня його продовжили до серпня. Передбачається, що при адаптивному карантині працюють установи, організації, кафе, громадський транспорт, але громадяни повинні носити маски в місцях скупчення людей і дотримуватися соціальної дистанції.

25 червня голова Харківської обласної державної адміністрації Олексій Кучер попросив харків'ян дотримуватися карантинних вимог, не ходити на пляж і надягати маски в транспорті і нічних клубах.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.