Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Кернесу підняли зарплату

У той час як Харківський міський голова в "Шаріте", йому призначили надбавки.

Суми надбавок для Харківського міського голови Геннадія Кернеса складають від 5% до 100% від посадового окладу.

9 грудня на загальній комісії Харківської міськради нового скликання директорка департаменту бюджету і фінансів, віце-мер Тетяна Таукешева запропонувала підняти зарплату мерові Кернесу. Її пропозицію винесли на розгляд депутатів Харківської міськради.

"Міському голові встановлений другий ранг, [надбавка — ред.] в розмірі 800 гривень щомісяця. Надбавка за вислугу років у розмірі, згідно стажу роботи, яка дає право на отримання такої надбавки, — 20% від посадового окладу, тому що стаж роботи в діяльності місцевого самоврядування понад десять років. Доплату за науковий ступінь кандидата наук у розмірі 5% від посадового окладу. Надбавку за ступінь секретності в розмірі, відповідно до рівня допуску, який визначає спеціальна служба, ця надбавка встановлюється від 5 до 10%. Надбавка за виконання особливо важливої роботи в розмірі 100%, така надбавка існувала постійно. І щомісячне преміювання в розмірі рівня поточного року", — повідомила вона.

Під час сесії за надбавки Кернесу голосували без обговорень, пропозицію підтримали 67 депутатів з 84-х.

Скрин: Прямая трансляция сессии горсовета
Скрін: Пряма трансляція сесії міськради

Нагадаємо, один Кернеса Павло Фукс повідомив, що мер повернеться до Харкова 30 грудня, для його транспортування готують медичний борт. 9 грудня Геннадія Кернеса визнали мером заочно. За словами міського голови ТВК, він вже приймав присягу в 2010 році.

Як писав KHARKIV Today, за минулий рік на посаді харківського міського голови Геннадій Кернес заробив майже 1 мільйон 152 тисячі гривень. У 2019 він отримав 18 мільйонів 900 тисяч дивідендів. Готівкою у мера було більше 64 мільйонів гривень. На банківських рахунках Кернеса понад 17 мільйонів 348 тисяч гривень і майже 17,5 тисячі доларів.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.