Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Кернес зустрічався в Москві з куратором спецслужб Росії. Але каже, що зуби лікував

Фото: KHARKIV Today
Коллекция часов, миллионы наличными и счета в банках: Геннадий Кернес отчитался о доходах. Фото: Kharkiv Today
Журналісти проекту "Схеми" з'ясували, що міський голова Харкова їздив у Москву і зустрічався з екс-головою ФСБ, секретарем Ради безпеки Росії Миколою Патрушевим.

Журналісти проекту "Схеми" з'ясували, що міський голова Харкова зустрічався у Москві з екс-головою ФСБ, секретарем Ради безпеки Росії Миколою Патрушевим.

Наприкінці 2019 року Кернес їздив у столицю країни-агресора з Робертом Тедеєвим нібито до стоматолога. А на початку 2020 року вони разом повернулися з відпустки в Італії.

Дані про поїздку Геннадія Кернеса в Москву з приватним візитом вдалося роздобути журналістам проекту  "Схеми".

За їхньою інформацією, в четвер 20 грудня, мер Харкова на одному автомобілі з Тедеєвим (Роберт — двоюрідний брат Ельбруса Тедеєва, який свого часу часто приїздив у Харків і брав на поруки Кернеса під час судового процесу) перетнув російський кордон і вирушив до Москви .

Обидва — і Кернес, і Тедеєв — не заперечують про поїздку, але метою називають візит до ... стоматолога. Роберт сказав у телефонній розмові, що їздив до Москви з товаришем, зуби вони там нібито лікують вже кілька років, а ніяких зустрічей з політиками у них не було і нібито бути не могло.

Геннадій Кернес відмовився говорити про мету поїздки.

"Це моя особиста справа", — прокоментував міський голова Харкова. Він також сказав, що нібито не знайомий з Патрушевим і ніколи з ним не бачився.

У той же час, за інформацією джерела "Схем", Кернес і Тедеєв зустрічалися саме з секретарем Ради безпеки Росії Патрушевим, який через два тижні після цього полетів в Оман, де в цей же час відпочивав з сім'єю Президент України Володимир Зеленський.

Не виключено, що Кернес допомагає Офісу президента вибудовувати відносини з Кремлем, для чого і їздив в Москву наприкінці минулого року.

Повне відео розслідування  — здесь.

Як писав KHARKIV Today, 11 січня Кернес з Оксаною Гайсинською і Робертом Тедеєвим повернувся з італійських канікул. Він приземлився під покровом ночі на чартерному борту в аеропорту Харкова.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.