Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Кернес заочно став мером Харкова

Фото: Сергей Козлов/KHARKIV Today
Голова міської виборчої комісії заявила, що досить присяги, яку Кернес приймав в 2010 році.

Поки Геннадій Кернес лікується в німецькій клініці "Шаріте", його визнали мером другого за величиною міста України. Про стан старого-нового мера нічого невідомо.

Геннадія Кернеса на першій сесії Харківської міськради оголосили мером. Голова міської виборчої комісії Ольга Мозгова сказала, що він вже присягав харків'янам в 2010 році.

"У відповідність з постановою Харківської міської територіальної виборчої комісії Харківського району Харківської області від 7 листопада 2020 року "Про реєстрацію міського голови" до Харківської міської територіальної виборчої комісії надійшла заява про реєстрацію міського голови від Кернеса Геннадія Адольфовича, обраного Харківським міським головою, на перших виборах 25 жовтня 2020 року.

Особа, обрана міським головою для реєстрації зобов'язана подати заяву до територіальної виборчої комісії протягом 20 днів з дня офіційного оприлюднення результатів, а в разі наявності у нього іншого представницького мандата — копію зареєстрованої заяви про припинення повноважень.

У п'ятиденний термін з дня отримання документів територіальна виборча комісія приймає рішення про реєстрацію міського голови.

З огляду на вищевказане, комісія постановляє: зареєструвати Кернеса Геннадія Адольфовича Харківським міським головою Харківського району Харківської області", — зачитала постанову виборчої комісії Мозгова.

Вона додала: Кернес вже був міським головою і приймавв раніше присягу, тому зараз його оголосили мером без особистої присутності.

"Приймає присягу тільки особа, яка вперше була обрана на посаду сільського, селищного, міського голови. У той же час Кернес Геннадій Адольфович, обраний Харківським міським головою не вперше, і вже приймав присягу 24 листопада 2010 року, що підтверджується записом в трудовій книжці. З цього часу Кернес Геннадій Адольфович отримує повноваження Харківського міського голови", — сказала Мозгова.

До речі, в Україні мери, які перемогли на виборах вдруге, знову приймали присягу. Наприклад, 1 грудня під час першої сесії Київської міської ради IX скликання прийняв присягу мера Києва Віталій Кличко. 4 грудня присягу приймав Андрій Садовий, Львівський міський голова.

Відзначимо, на першій сесії Харківської міськради нового скликання немає мера Геннадія Кернеса, він продовжує лікування в німецькій клініці "Шаріте". Павло Фукс повідомив, що Кернес прилетить до Харкова з Німеччини 30 грудня. До цього син Кернеса Даниїл Привалов повідомляв, що його батько повернеться до Харкова до першої сесії Харківської міськради нового скликання, підкреслюючи: в цьому немає ні краплі сумнівів.

Як писав KHARKIV Today, на сесії міськради депутатам належить прийняти присягу і обрати з-поміж себе головуючого. На порядку денному — вісім питань і блок "Різне": створення постійних комісій, затвердження виконкому, заступників мера і умов оплати його праці.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.