Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Кернес хоче аналогічний російському "безсмертний полк" на 9 Травня

Геннадий Кернес в Харьковской ОГА. Фото: Сергей Козлов / KHARKIV Today
Геннадий Кернес в Харьковской ОГА. Фото: Сергей Козлов / KHARKIV Today
Якщо не вийде пройти по Сумській, Кернес закликає жителів Харкова вийти на балкони з портретами "дідів і прадідів" і вшанувати їх хвилиною мовчання.

Геннадій Кернес закликав жителів Харкова 9 травня вийти на балкони з портретами "дідів і прадідів" і вшанувати їх хвилиною мовчання. Він нарікає, що через карантин по Сумській не пройде "безсмертний полк".  

Харківський мер повідомив, що 9 травня в Харкові мало відбутися масштабне святкування, але плани порушив карантин.

"Ми готувалися до масової  ходи "Полку Безсмертної Перемоги", коли діти, внуки, а тепер вже і правнуки переможців у тій страшній війні з портретами своїх героїчних предків пройшли б по Сумській до Меморіалу, і там би вшанували пам'ять і тих, хто не повернувся з війни, і тих, хто приніс з її фронтів Перемогу. А головне — ми б вклонилися ще живим свідкам всенародного подвигу тих закривавлених і обпалених років. Увечері 9-го травня на площі Свободи ми планували такий святковий концерт, масштаби і зірковість якого запам'яталися б харків'янам надовго", — написав Кернес у своєму Telegram.

Однак через пандемію масові заходи на початку травня можуть бути під забороною.

"На жаль, пандемія COVID-19 внесла суттєві корективи в наші плани — схоже, карантин і терміни надзвичайної ситуації в Україні торкнуться і 9-е травня. Масових заходів, швидше за все, проводити не можна буде. Але, на щастя, навіть коронавірус не в силах змусити нас повністю відмовитися від ідеї проведення "Полку Безсмертної Перемоги". Закликаю всіх, кому дорогі і день Перемоги, і пам'ять про ваших великих предків, які цей день "наближали, як могли", приєднатися до акції "Полк Безсмертної Перемоги" не виходячи з будинку", — підкреслив він.

Кернес закликав харків'ян о 12:00 9 травня вийти на балкони квартир з фотографіями "дідів і прадідів" на загальноміську хвилину Мовчання, Пам'яті та Подяки їх подвигу.

"Якщо ситуація з карантином і надзвичайною ситуацією в країні зміниться на краще до Дня Перемоги, впевнений, що ми встигнемо організувати і провести ходу "Полку Безсмертної Перемоги" так, як ми планували. Але і ті харків'яни, які вважають 75-ту річницю Перемоги над фашизмом Великим Святом, і хочуть взяти участь в цій акції, повинні до неї підготуватися. Роздрукувати фото своїх славних дідів і прадідів, оформити їх в рамки",— уточнив харківський мер.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.