Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Катастрофа літака під Харковом: було повідомлення від пілота про те, що відмовив лівий двигун

Загинули курсанти другого і четвертого курсу Харківського університету повітряних сил імені Кожедуба.

Двом курсантам вдалося вижити, вони змогли вистрибнути з падаючого літака.

Перед падінням літака пілот повідомив про відмову одного з двигунів. Про це розповів голова Харківської обласної державної адміністрації Олексій Кучер.

"Було повідомлення від пілота про те, що відмовив лівий двигун. Це з одного боку, але є навчання, я знаю точно, що спеціально відключають один з моторів, для того, щоб орієнтуватися ... для досвідченого льотчика — це не критична ситуація. Що сталося потім теж незрозуміло — встановить слідство", — розповів Кучер.

Політ був навчальним.

Також голова ХОДА повідомив, що двом курсантам вдалося вижити. У них 90% опіків тіла. Один з них знаходиться в украй важкому стані. Їх повезли до харківської лікарні швидкої і невідкладної медичної допомоги № 4.

"На низькій відстані від землі хлопці змогли вистрибнути", — розповів Кучер.

У літаку знаходилися курсанти другого і четвертого курсу Харківського університету повітряних сил імені Кожедуба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пошуки чотирьох чоловік з літака, що розбився, тривають

Заступник начальника університету полковник Микола Коваленко розповів, що це був навчальний літак для підготовки штурманів. Він здійснював планові навчальні польоти (за навчальним планом проводяться і денні та нічні польоти). Всі літаки перед вильотом обов'язково перевіряють.

У ГСЧС України повідомляють, що за останніми даними (інформація диспетчера аеродрому) на борту перебувало 27 осіб (одного курсанта не допустили до виконання польоту). Знайдено тіла 22 загиблих, двоє людей постраждали, пошуки трьох осіб тривають.

Нагадаємо, увечері в п'ятницю, 25 вересня, біля Чугуєва в Харківській області впав транспортний літак АН-26 з бортовим номером 76. Відразу після падіння літак загорівся. Повідомлення про подію надійшло на "102" о 20:47. Літак впав на 530 кілометрі траси Київ — Харків поруч з дорогою. 

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.