Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Карантинні обмеження можуть зняти в прискореному режимі

Фото: РБК-Украина
Якщо кількість хворих зростатиме, карантин, навпаки, можуть посилити.

Вже 29 квітня можуть відкрити більше 280 ринків по всій країні.

Другий, третій і четвертий етапи зняття карантинних обмежень можуть початися одночасно. Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на своїй сторінці в Facebook.

Голова уряду зазначив, що етапи виходу країни з карантину не прив'язані до конкретних дат, а їх запуск залежить від динаміки захворювання.

"Тобто, якщо Уряд буде бачити, що кількість хворих знижується, то другий, третій або четвертий етап можуть початися одночасно. Не треба буде чекати 10 або 20 днів для запуску чергового етапу. У той же час, якщо в країні буде спостерігатися значне збільшення кількості хворих, то карантинні заходи можуть бути посилені", – написав прем'єр.

За словами Шмигаля, кожне міністерство і відомство доручило сформулювати детальні роз'яснення, за яких умов повинні працювати об'єкти, які будуть відкриватися.

Він зазначив, що Мінекономіки і МОЗ вже розробили чіткі критерії роботи і алгоритми контролю продовольчих ринків. Це дасть можливість 29 квітня прийняти рішення про відкриття більше 280 ринків по всій країні. Цей перелік може бути розширений, якщо і інші ринки зможуть забезпечити належні умови роботи.

Прем'єр додав, що на окремих етапах передбачається відкриття з обмеженнями деяких закладів. Обмеження будуть пом'якшувати на кожному етапі. Це стосується навчальних закладів, кафе, спортивних залів і так далі.

KHARKIV Today раніше писав про те, що Шмигаль представив детальний план виходу України з карантину.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.