Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Карантин знову зірвав суд у справі Кернеса

Кернес суд
У Полтаві не відбулося засідання у справі Геннадія Кернеса.

Підготовче засідання переносять втретє. Наступне призначене на 29 квітня.

Київський районний суд Полтави знову переніс підготовче засідання по обвинуваченню Харківського міського голови Геннадія Кернеса і його двох охоронців в тортурах двох активістів євромайдану — Сергія Ряполова і Олександра Кутяніна. Причина — неявка учасників, які не змогли дістатися до суду в зв'язку з карантинними обмеженнями. Про це повідомили в прес-службі Київського райсуду Полтави.

Якщо раніше розглядалося питання проведення засідання, яке мало відбутися 20 березня в режимі відеоконференції, то зараз учасники процесу на такому варіанті навіть не наполягали.

"Ніхто, я думаю, навіть клопотань не подавав про присутність в режимі конференції. Зараз немає технічної можливості для  режиму відеоконференції з дому. На жаль, поки що законодавство не передбачило. Все одно треба їхати в якийсь суд. Суди зараз з урахуванням карантину і підвищеної небезпеки захворіти особливо небезпечним захворюванням не дуже раді бачити тих, хто бажає взяти участь в режимі відеоконференції, в тому числі. В принципі, це — така ж небезпека, як їхати в Полтаву, — пояснила KHARKIV Today адвокат потерпілих Тетяна Зелькіна. — У нас більше десяти учасників процесу. Кожен повинен прийти в якийсь суд,піддаючи ризику своє здоров'ям і здоров'я оточуючих, і для цього у суду технічно повинно бути достатньо обладнання, або всі повинні зібратися в якомусь суді. Тобто це теоретично можливо, але технічно дуже складно. З моєї практики, проводяться тільки засідання, де люди перебувають під вартою".

Адвокат додала: проведення наступного засідання буде залежати від карантинної ситуації в країні.

Підготовче засідання по справі Кернеса перенесено на 10:00 29 квітня 2020 року. 

Як писав KHARKIV Today, 20 березня в Київському районному суді Полтави мало відбутися засідання за звинуваченням Кернеса і його двох охоронців. Однак Кернес і прокурори подали клопотання про перенесення засідання через карантин. Адвокат постраждалих запропонувала провести засідання в режимі відеоконференції, що технічно було складно. Але на засідання 20 березня не з'явився жоден з учасників процесу. 

Раніше, 28 лютого, в Київському районному суді Полтави мало пройти підготовче засідання по справі Кернеса і його двох охоронців. Геннадій Кернес і його захисники в повному складі не з'явилися. Тому засідання перенесли на 20 березня.

Як писав KHARKIV Today, 31 січня Апеляційний суд Полтави прийняв рішення повернути справу за обвинуваченням Кернеса до суду першої інстанції — Київський райсуд Полтави. Таке рішення було прийнято через півтора року розгляду апеляції потерпілих і їх адвоката.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.