Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Карантин продовжили: що буде закрито в Харківській області до 11 травня

Фото: Сергей Козлов / KHARKIV Today
Ринки та цвинтарі повинні бути закриті, за винятком випадків похорону.

У Харківській облдержадміністрації пройшло засідання Комісії з надзвичайної ситуації, на якій було прийнято рішення про продовження карантину. Ринки та цвинтарі повинні бути закриті, за винятком випадків похорону.

Карантин в області, як і  по всій Україні, триває. У ХОДА вирішили нічого не пом'якшувати, а навпаки посилили. Зокрема, в поминальні дні буде закрито всі цвинтарі. Це пов'язано із зростанням кількості захворювань (на ранок був 101 хворий, за сьогодні +7).  COVID-19 виявлено у 10 районах області  Ці цифри назвала в.о. головного санітарного лікаря Харківської області Любов Махота. Голова ХОДА Олексій Кучер закликав колег підтримати проєкт рішення про продовження жорсткого варіанту карантину.

"Ви всі знаєте, що вчора було прийнято рішення про продовження карантину, тому нам необхідно прийняти рішення — певних заходів, які проводяться після Великодня на цвинтарях, не буде. Ви знаєте, яке скупчення людей може бути. На жаль, слід констатувати, що кількість хворих збільшується — 101 осіба", — сказав Кучер.

На засіданні комісії було прийнято рішення продовжити всі обмеження, які працювали до цього, а також закрити цвинтарі для всіх, за винятком випадків похорону. Під час поховання на церемонії прощання можуть бути присутні не більше 10 осіб з дотриманням санітарних норм і дистанції. Крім того, до 11 квітня не повинні працювати ринки в області.

За словами Любові Махоти, прогноз з приводу захворюваності несприятливий. Вона розповіла, що в Харкові вже три сімейних вогнища зараження, аналогічні є в Лозовій і в Балаклії (коли хворіє по 2-3 людини).

На засіданні комісії одноголосно проголосували за закриття ринків і цвинтарів, а також зажадали від Харківської міськради та керівників районних адміністрацій забезпечити реалізацію постанови Кабміну про запобігання поширенню коронавірусу.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.