Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Кабмін просить не звільняти людей під час карантину, а скороченим обіцяє мізерну субсидію

Фото: KHARKIV Today
Кабмін просить не звільняти людей під час карантину, а скороченим обіцяє мізерну субсидію.

Міністри закликають не звільняти людей під час карантину, а позбавленим роботи пропонують субсидію, яку розрахують із урахуванням призначеної допомоги. Крім того, нинішні субсидіанти отримають карантинну компенсацію в розмірі 300 гривень.

Кабінет міністрів України порекомендував державним органам, органам місцевого самоврядування, підприємствам і організаціям усіх форм під час карантину не звільняти співробітників, які працюють з дому і тих, хто залишився у відпустці за свій рахунок. А вже звільненим із-за карантину пообіцяли субсидію. Відповідні рішення прийняли 25 березня на засіданні Кабміну.

"За співробітниками зберігаються їхні трудові права і оплата праці на час обмежувальних заходів, а також роботи з дому. Це стосується як державних службовців, так і співробітників приватного сектора", — заявив міністр юстиції Денис Малюська.

Крім того, в Кабміні просять утриматися від кадрових змін в органах управління. Згідно із постановою Кабміну, звільненим із-за карантину надається житлова субсидія.

Щоб отримати таку субсидію, звільненим потрібно стати на облік як безробітні в Службі зайнятості. При розрахунку субсидії буде враховуватися розмір призначеної допомоги по безробіттю без урахування отриманої зарплати.

У Кабміні пообіцяли не припиняти надавати житлові субсидії під час карантину, призначати субсидії на наступний період всім домогосподарствам, які їх отримували в опалювальному сезоні 2019-2020 років без звернень громадян, збільшити субсидії українським сім'ям на 300 гривень і спростити порядок їх отримання.

"Ми забезпечили всі умови для зменшення ціни на газ, прийнявши рішення про зменшення оптової ціни на газ на 14%. Очікуємо відповідні рішення на місцях. Сьогодні ми збільшуємо субсидії на оплату комунальних послуг та спрощуємо порядок надання. У середньому збільшення субсидій для українських сімей складе орієнтовно 300 гривень ", — сказав прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Механізм збільшення субсидій запрацює після прийняття Верховною Радою України закону про стабілізаційний фонд.

Як писав KHARKIV Today, за даними міністра соцполітики Марини Лазебної, компенсацію за житлово-комунальні послуги отримають 3 мільйони домогосподарств. Розрахунок субсидій будуть проводити з урахуванням збільшення на 50% соціальних нормативів користування електроенергією, природним газом, холодною і гарячою водою під час карантину. Пеню за несвоєчасну оплату житлово-комунальних послуг в період карантину в Мінсоцполітики пообіцяли не нараховувати.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.