Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Із вибуттям Райніна і Світличної з партії Порошенка у харківського центру стало менше "донорів"

У порівнянні з попередніми роками кількість фінансових донорів харківського "Блоку Петра Порошенка" / "Європейської Солідарності" зменшилася в сотні разів.

За чотири роки фінансові донори перерахували харківському осередку партії екс-президента Петра Порошенка понад три мільйони гривень.

Про це повідомили в громадському русі "Чесно"

"У Харківській БПП / ЄС в десятки-сотні разів більше донорів, ніж в регіонах зі значно більш високим рейтингом партії. Донори-фізособи маленькими сумами, переважно по 20 гривень, за чотири роки перерахували організації понад 3,1 мільйона гривень ",— йдеться в дослідженні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Райнина избрали главой харьковской "ОПЗЖ": Бойко приехал поздравить друга (Фото, видео)

За даними "Чесно", з 2016 по 2019 роки всю партію Порошенка профінансувала 7751 фізособа, з них майже 50% давали гроші саме на харківський центр. Якби харківський "Блок Петра Порошенка" / "Європейська Солідарність" був окремою партією, така кількість спонсорів забезпечила б йому місце в ТОП-3 партій з найбільшою кількістю донорів.

Графика: "Чесно"

Дослідники уточнили, фінансували харківський центр партії Порошенка  в основному вчителі сільських шкіл — до чотирьох-шести співробітників кожної школи. Частина вчителів зі Зміївського району підтвердили, що перераховували партії гроші.

"При цьому вони коректно називали і суму вкладу, а також банк, через який ці кошти перераховували, проте вказали, що перераховували гроші саме через Зміївське відділення "Мегабанку". Банківська виписка ж свідчила, що внески жителі Зміївського району робили через Харківське відділення банку. Отже, жителі різних населених пунктів Зміївського району їхали в облцентр, щоб перерахувати кожен по 5-20 гривень. Вартість проїзду в транспорті в обидві сторони тоді становила близько 40 гривень. І робили вони це разом в один і той же день" — пояснили в "Чесно".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Забег в ширину. Райнин и ОПЗЖ начали битву за Харьков

Мінімум донорів харківського центру партії Порошенка — 29 чоловік, був зафіксований в липні 2019 року.

"Фактично, обвал кількості донорів місцевого осередку в часі збігається з виходом із БПП / ЄС Ігоря Райніна ... Партію покинув ще один чоловік, який в Харківській області асоціювався з Петром Порошенком і "євросолідарністю". Це — Юлія Світлична", — додали дослідники .

В "Чесно" не виключають ймовірності, що організатори "схеми" фінансування, могли перейти до більш перспективного проекту під місцеві вибори, а значить можна очікувати рекордної кількості донорів вже іншої політсили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фракция Порошенко в Харьковском облсовете самоликвидировалась

Відзначимо, екс-голова Харківської ОДА Юлія Світлична баллотируется в нардепи на 179 окрузі (входить Лозова, Зачепилівський, Кегичівський, Красноградський, Лозівський і Сахновщинський райони). Позачергові вибори на цьому окрузі відбудуться 15 березня тому, що 5 листопада 2019 року нардепа від 179 округу Олексія Кучера президент Зеленський назначил главой Харьковской ОГА. Тому Кучер склав повноваження парламентаря і замість нього цей виборчий округ у Верховній Раді повинен представляти інший народний обранець.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.