Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Із суду, де обирали запобіжний захід "смотрящому" за Харківською областю, евакуювали людей

Дзержинський райсуд Харкова. Фото: Сергій Козлов/ KHARKIV Today
Дзержинський районний суд Харкова "мінували" двічі.

Суддя залишив "смотрящого" за Харківською областю Вадима Ізотова під вартою ще на один місяць.

Сьогодні, 4 лютого, повідомлення про "вибухівку" в будівлі Дзержинського районного суду Харкова на Олексіївці надходило двічі — о 08:55 і 10:50. Згідно з розкладом, судове засідання про продовження запобіжного заходу для підозрюваного "кримінального авторитета" Вадима Ізотова, відомого як "Ізот", мало відбутися о 09:40.

У суді про закладену "вибухівку" дізналися від рятувальників, яким про це повідомив невідомий. На час перевірки людей з будівлі евакуювали, зараз суд працює в штатному режимі. Про це KHARKIV Today розповіла прессекретарка Дзержинського районного суду Руслана Тягунова.

"Ми отримали повідомлення про замінування будівлі суду, зателефонували до рятувальників, ми дізналися від них. О 08:58 їм надійшов дзвінок. До будівлі суду прибула поліція, вибухотехніки, пожежна охорона і разом зі співробітниками судової охорони була скоординована евакуація співробітників суду і відвідувачів, приблизно 50-70 чоловік. Будівлю суду було перевірено вибухотехніками, небезпечних речовин або предметів знайдено не було і доступ до суду був відновлений. Вдруге евакуації не було. Засідання судові продовжилися, працюємо в штатному режимі", — пояснила вона.

Прессекретарка суду уточнила, рішення про продовження запобіжного заходу суддя Катерина Омельченко винесла близько 14:30.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд може відправити за ґрати підозрюваних у смертельній ДТП на проспекті Гагаріна

"Підозрюваному продовжили запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком до 4 березня без визначення застави", — розповіла", — Тягунова.

У відділі комунікації Нацполіціі в Харківській області додали, поліцейські шукають того, хто причетний до неправдивого повідомлення про мінування.

Нагадаємо, "Ізота" підозрюють у скоєнні крадіжки в особливо великих розмірах, незаконному поводженні зі зброєю, опорі і погрозі співробітнику правоохоронного органу під час виконання ним службових обов'язків (ч. 5 ст. 185, ч. 2 ст. 263, ч. 2 ст . 342, ч. 1 ст. 345 КК України). У листопаді минулого року його затримали в Сумах, від правосуддя він переховувався з 2017 року. Вадима Ізотова відправили під варту з правом внесення застави, потім апеляційний суд відмінив можливість внесення застави за підозрюваного. 

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.