Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Група "Рейтинг": "ОПЗЖ" в Харкові обходить "Слугу народу"

На избирательных участках Харьковщины за порядком будет следить около 11 тысяч правоохранителей. Фото: Константин Чегринский/KHARKIV Today
Na izbiratel'nyh uchastkah Har'kovshchiny za poryadkom budet sledit' okolo 11 tysyach pravoohranitelej.
Кожен четвертий виборець на Сході готовий віддати голос соратникам Медведчука.

25% виборців Харківської, Донецької та Луганської областей готові віддати голоси "ОПЗЖ" на парламентських виборах.

Про це говорять результати опитування, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг" протягом 22-26 січня 2020 року. Респондентам запропонували відповісти на запитання, за яку партію вони б проголосували на парламентських виборах, якби ті проводилися наступної неділі. Лідером електоральних симпатій на Сході стала "Опозиційна платформа — За Життя". За цю партію готові були віддати голоси 25% опитаних. У регіон "Схід" група "Рейтинг" включила Харківську, а також Донецьку і Луганську області без урахування окупованих територій, тобто, результати опитування відображають настрої, перш за все, харків'ян.

1
Електоральні уподобання в січні. Фото: скрін

За "Слугу народу" готові знову голосувати 22% жителів східних областей, на третьому місці з великим відривом знаходиться "Європейська солідарність" (5%), четверте і п'яте місця розділили між собою "Батьківщина" і "Партія Шарія", у них — по 4%. При цьому по 11% опитаних заявили, що не підуть на вибори або не знають, за кого голосувати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Райнін з Бойко вів фейкові громадські слухання, поки біля ХОДА розганяли мітинг Лесика

Ще влітку, коли проходили позачергові парламентські вибори, результати були іншими. З того часу рейтинг партії Медведчука — Рабіновича майже не змінився, а соратників Зеленського — дуже просів. За "Слугу народу" в липні віддали свої голоси 42,7% виборців Харківської області, а за "ОПЗЖ" — тільки 26,5%

цик
Ще влітку "слуги" йшли з високим відривом від "ОПЗЖ". Фото: ЦВК, результати голосування в Харківській області

При цьому в інших регіонах популярність "Опозиційної платформи" значно нижча. Навіть на Півдні, який електоральними симпатіями близький Сходу, вона набрала лише 11% голосів респондентів "Рейтингу". На Заході за цю партію готові голосувати тільки 1%, а в Центрі — 7%.

Партія "Слуга народу" є лідером загальноукраїнського рейтингу як серед жителів міст (31%), так і серед сільського населення (29%). Що стосується вікових рамок, то за соратників Зеленського більше за інших готові голосувати виборці у віці 18-29 років — 39%, стільки ж з них відносять себе до забезпечених людей. Виборцю "ОПЗЖ" — більше 60 років (19%), чверть симпатиків партії віднесли себе до бідних і малозабезпечених.

Серед потенційних виборців "Європейської солідарності" також більше людей в категорії 60+, однак більшість з них вважають себе забезпеченими.

Соціологи опитали 2500 респондентів. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом поселення. Помилка репрезентативності дослідження: не більше 2,0%.

При цьому персональний рейтинг президента Володимира Зеленського залишається високим. 30% опитаних беззастережно довіряють гаранту.
 

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.