Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Громадянська панахида по Кернесу закінчена

За офіційною інформацією, попрощатися з мером прийшли більше 100 000 чоловік.

О 14:00 похоронна процесія виїхала на друге міське кладовище.

Майже п'ять годин тривала прощальна церемонія з Харківським міським головою Геннадієм Кернесом. Близько 14:00 десятки вінків винесли з будівлі театру. В цей час люди зробили живий коридор прямо до катафалку.

Після закінчення церемонії труну з тілом Геннадія Кернеса під оплески харків'ян, які вишикувались у живий коридор, винесли. Труну несли, зокрема, двоє братів-близнюків, які протягом багатьох років працювали охоронцями у мера Харкова. Поруч йшов друг Кернеса, директор комунального підприємства "Ритуал" Євген Журавльов.

 

22

Труну повантажили в катафалк. В цей час біля кладовища № 2 зібралися сотні людей. Вхід на територію кладовища закритий до в'їзду траурної процесії. Тут збираються чиновники, під'їжджають рідні і близькі мера.

Геннадій Кернес помер в німецькій клініці "Шаріте" вночі 17 грудня від ускладнень коронавірусу. До цього його друг Павло Фукс повідомляв, що у мера відмовила нирка і він знаходиться на діалізі. Геннадія Кернеса відвезли до Берліна ввечері 17 вересня, в останній раз мер з'являвся в Харкові 23 серпня на відкритті "сухого" фонтану на площі Свободи.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.