Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Громадян, які перетинають лінію розмежування, попереджають про шахраїв, які за гроші встановлюють "Дій вдома"

Шахраї називають себе волонтерами.

У Держприкордонслужбі нагадують, що додаток, за допомогою якого контролюється перебування на самоізоляції, безкоштовний.

Незаконні збройні формування пропускають шахраїв в "сіру зону" під виглядом громадян, які слідують через лінію розмежування. Вони шукають довірливих людей і нав'язують їм платну послугу по установці програми "Дій вдома", — повідомили в Державній прикордонній службі України.

"Діючи "під дахом" російських найманців, ці люди називають себе "волонтерами", недалеко від блокпоста шукають довірливих осіб, — відзначили в Прикордонслужбі. — Акцентуємо, що всі процедури контролю безкоштовні. Ні в якому разі не давайте гроші або інші матеріальні цінності за послуги по установці мобільного додатка "Дій вдома" або інших послуг, які пропонують шахраї".

У разі виникнення питань про перетин лінії розмежування або установці "Дій вдома", просять звертатися до посадових осіб безпосередньо на контрольному пункті в'їзду-виїзду.

Як писав KHARKIV Today, з 10 червня, коли заробили два контрольно-пропускні пункти в'їзду-виїзду на Донбасі, окупанти не пропускали громадян. Для пропуску вони висунули кілька вимог — це узгодження списків людей і самоізоляція або обсервація.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.