Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Гончарук: суми у платіжках за тепло в січні будуть більші, ніж у грудні

Фото: KHARKIV Today/Сергій Козлов
отопление, тепло, батарея, отопительный сезон, газ. Фото: KHARKIV Today/Сергей Козлов
Спожите в січні тепло обійдеться українцям дорожче, ніж у грудні.

За тепло в січні українці заплатять більше, але вже в лютому платіжка буде меншою, ніж за весь опалювальний сезон.

У лютому українці отримають квитанції за опалення, спожите в січні, суми в них будуть більшими, ніж в попередні місяці. Це пов'язано зі збільшенням обсягу спожитого газу і підвищенням ринкової ціни газу,  —  сказав під час брифінгу прем'єр-міністр України Олексій Гончарук.

"Зараз за підсумками січня дійсно сума в платіжках в порівнянні з груднем буде трохи вищою з різних причин. Тому що обсяг споживання газу збільшився, тому що ціна на ринку зросла. Ми зараз дивимося на квитанції, збираємо їх, у нас є окремий офіс, який аналізує інформацію з усієї країни, щоб відстежувати  — щоб ніде щодо українця не було прийняте несправедливе рішення. Ми працюємо разом з НКРЕКУ ",— заявив Гончарук.

За його словами, не у всіх містах України знизили тариф на тепло, як рекомендував уряд. У грудні пішли на поступки 120 міст України. Також Гончарук запевнив: суми в квитанціях за лютий будуть найнижчими.

"Платіжка за лютий буде нижча навіть, ніж в грудні. Ціни на газ після січня продовжують знижуватися. Ми забезпечимо, щоб це було враховано в платіжці. Що відбувається: в грудні платіжка була мінімальна, зараз в порівнянні з груднем вона трохи зросте, в лютому вона буде найнижчою за всю зиму. Наше завдання — щоб за підсумками всього сезону платіжка була максимально низькою для населення, наскільки це можливо в зв'язку з ринковими умовами ", — зазначив він. — У будь-якому випадку платіжка буде істотно нижчою, ніж минулої зими. Умовно кажучи, січень 2019 року треба порівнювати з січнем 2020 року. Вони мають певні відмінності, в тому числі і ринок працює по-різному ".

Крім того, Гончарук анонсував впровадження термомодернізації будинків і демонополізації підприємств у наступному році.

Як писав KHARKIV Today, директор "Харьковских теплосетей" рассказал, какие платежки получат потребители в феврале.

Примітно, що директор "ХТМ" Сергій Андрєєв пообіцяв харків'янам зниження сум у платіжках за січень. Крім того, він попросив жителів міста не порівнювати вартість послуг опалення і гарячої води в січні з іншими місяцями або роками.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.