Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Голову Харківського окружного адмінсуду, яку підозрюють у хабарництві, залишили на роботі

Ольга Панченко в суде. Скрин: Видео
Зараз підозрювана Ольга Панченко знаходиться у відпустці.

Детектив НАБУ хотів, щоб Ольгу Панченко усунули з посади голови Харківського окружного адміністративного суду. Раніше їй заборонили здійснювати правосуддя.

28 жовтня в Вищому антикорупційному суді розглядали клопотання детектива НАБУ про відсторонення від займаної посади Ольги Панченко.

Голову Харківського окружного адміністративного суду спіймали під час передачі трьох тисяч доларів хабара одному з суддів, щоб та винесла потрібну постанову в адміністративній справі щодо земельного питання.

На думку детектива НАБУ, Ольга Панченко зробила кримінальне правопорушення саме в зв'язку з тим, що очолювала суд, тому її потрібно усунути з посади. Адвокат голови Харківського окружного адміністративного суду уточнила, що її підзахисна знаходиться у відпустці до 22 листопада, тоді закінчується термін досудового розслідування. Її обов'язки виконує заступник Михайло Спиридонов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харків'ян будуть судити служителі Феміди з інших міст

Суддя вирішила, що фактичних підстав для відсторонення Ольги Панченко з посади голови Харківського окружного адміністративного суду немає і не задовольнила клопотання детектива НАБУ.

Нагадаємо, 13 жовтня Вища рада правосуддя відсторонила від здійснення правосуддя голову Харківського окружного адміністративного суду Ольгу Панченко, яку підозрюють в передачі хабара. 21 вересня суддю спіймали на гарячому, наступного дня їй вручили підозру за ч. 3 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від чотирьох до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна чи без такого. 8 жовтня Вищий антикорупційний суд обрав Панченко запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання до 22 листопада включно.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.