Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Головлікарю харківської лікарні загрожує до п'яти років в'язниці за покупку фотоальбомів на три мільйони гривень

Чоловік підписав документи про покупку фотоальбомів для новонароджених, які так і не передали медустанові.

Головлікаря звинувачують у службовій недбалості, підприємця підозрюють у привласненні великої суми грошей.

20 липня слідчі направили до Московського районного суду Харкова обвинувальний акт стосовно головного лікаря, який підписав документи про покупку фотоальбомів для новонароджених майже на три мільйони, проте товар лікарня так і не отримала. Про це повідомили в Головному управлінні Нацполіціі в Харківській області.

"Він не перевірив фактичну наявність товару за договором про закупівлю, підписав і скріпив печаткою. Платіжне доручення, на підставі якого була проведена оплата, на суму 2 864 000 гривень", — відзначили в поліції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  У Харкові зловили на хабарі голову військово-лікарської комісії

Під час досудового слідства встановили, що підприємець при виконанні договору про закупівлю альбомів присвоїв велику суму.

Головлікаря звинувачують за ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від двох до п'яти років ув'язнення з позбавленням права обіймати аналогічні посади до трьох років та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 4250 до 12 750 гривень або без такого.

Досудове розслідування за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України триває.

Як писав KHARKIV Today, підозру головлікарю лікарні, який "купив" за три мільйони гривень фотоальбоми, вручили 15 липня. Всього договір передбачав поставку 8 тисяч фотоальбомів. 

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.