Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Голові Харківського окружного адмінсуду обрали запобіжний захід

Ольгу Панченко підозрюють в передачі хабара.

Запобіжний захід голові Харківського окружного адмінсуду Ользі Панченко обирали у Вищому антикорупційному суді в Києві.

8 жовтня суддя частково задовольнила клопотання прокурора і обрала голові Харківського окружного адміністративного суду запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання. Термін дії — до 22 листопада включно. Про це повідомили у Вищому антикорупційному суді.

Ольга Панченко повинна повідомляти детективу, прокурору або суду про зміну місця проживання, не спілкуватися зі свідком; здати на зберігання свої закордонні паспорти, інші документи, що дають право на виїзд з України і в'їзд в Україну.

В окружному адмінсуді нам не змогли відповісти на питання, чи була відсторонена на час слідства суддя від роботи. В електронній базі справ, які вона б вела, немає.

Нагадаємо, голову Харківського окружного адмінсуду підозрюють  за ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). За версією слідства, вона тиснула на одного з суддів, щоб він прийняв рішення в адміністративній справі щодо земельного питання на користь комерційної компанії. Для того, щоб суддя виніс "правильне" рішення, підозрювана передала три тисячі доларів.

Відзначимо, Ольгу Панченко на цю посаду обрали в лютому 2020 року. Правосуддя в Харківському окружному адміністративному суді вона здійснює з 2008 року.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.