Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Геращенко назвав причину нападу на автобус в Харківській області

Заступник Авакова сказав — "пани між собою сваряться, а у хлопів чуби тріщать".

Антон Геращенко вважає, що причиною нападу на автобус став конфлікт керівників політсил.

Заступник міністра внутрішніх справ запевнив, що всі нападники понесуть відповідальність. Про це в Антон Геращенко повідомив в телепрограмі "Хард з Влащенко" на каналі "Україна 24".

"14 осіб, ті які нападали на автобус, були затримані в той же день і триває слідство. Визначаються всі, хто причетний до силових дій. Там було багато людей, більше 40 осіб. Однак не всі били, не всі нападали, тому ті, хто бив, особливо ногами, завдавав тілесні ушкодження, стріляли з пістолета гумовими кулями — всі понесуть відповідальність. Ці 14 осіб, які затримані були в той же день, вони знаходяться в слідчому ізоляторі Харкова. Так, всі понесуть відповідальність, безумовно. Я просто не хочу піарити назву політичних сил, ні ту, яка нападала, ні ту, на яку нападали", — розповів він.

Причиною події Геращенко називає особистий конфлікт керівників політсил.

"Там якийсь особистий конфлікт між керівниками цих політичних сил, які дуже неприємно відгукуються один про одного і їх історія взаємин накладається на те, що пани між собою сваряться, а у хлопів чуби тріщать", — вважає заступник Авакова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До нападу на автобус з активістами Ківи в Харківській області причетні 50 чоловік

Він підкреслив, політичні партії і громадські організації не підконтрольні МВС і поліції.

"Міністерство внутрішніх справ, Національна поліція, не керує і не контролює політичні партії та громадські організації ... Якщо є якісь там взаємини, то чомусь ці взаємини не допомогли даних людей звільнити від покарання, перебування в СІЗО, це конкретні дії", — пояснив Геращенко.

Заступник голови МВС застеріг тих, хто спробує застосувати силу на виборах.

"Ще раз хочу сказати, користуючись можливістю, — для всіх представників місцевих виборів, кандидатів в депутати, мери. Якщо ви спробуєте застосовувати силу на виборах, то ви поплатитеся за це за законом", — сказав він.

Нагадаємо, увечері 27 серпня біля міста Люботин (Харківський район) невідомі на дорозі заблокували автомобілем Mitsubishi рух мікроавтобуса Mercedes, в якому знаходилися представники громадської організації "За життя", і змусили зупинитися. Із Mitsubishi вибігли кілька людей і з травматичної зброї обстріляли автобус. Після цього зловмисники зникли.

Поліцейські ввели операцію "Сирена". Невдовзі зловмисників затримали в Красноградському районі. Їх виявилося 14 осіб. Наступного дня з'явилися ще двоє підозрюваних. Всім їм було обрано запобіжний захід — тримання в СІЗО строком на два місяці без права внесення застави. 3 вересня представники "Нацкорпусу" вийшли під Головне управління Нацполіціі в Харківській області з вимогою відпустити учасників  нападу на автобус з людьми Ківи.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.