Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Епідемія грипу усе ближча до Харкова. У сусідніх областях закривають школи

В Харьковской области из-за гриппа закрываются школы.
У восьми областях України школярі пропускають уроки

У восьми областях України школярі пропускають уроки.

Захворюваність на грип у сусідніх з Харківською областях зростає. У Донецькій області закрили на карантин 59 шкіл. Про це написав на своїй сторінці у Facebook голова Донецької облдержадміністрації Павло Кириленко.

"Повністю закриті на карантин 18 шкіл у Добропіллі, 16 – у Покровську, 10 – у Селидовому, 9 – у Мирнограді, 4 – в Новогродівці, по одній – у Лимані та Мангушському районі", - повідомив донецький губернатор.

У Маріуполі та Краматорську частково скасували заняття в дев'яти школах.

Сумська область досягла порогу епідемії грипу, повідомляє офіційний портал місцевої облдержадміністрації. При цьому у Сумах і ще шести районах області вже перевищено епідпоріг. Учнів 15 шкіл тимчасово відправили по домівках. 

Зачиняються на карантин також школи в Житомирській, Вінницькій, Рівненській, Запорізькій областях. найгірша ситуація – в Одесі, там зачинено усі навчальні заклади. 

Читайте  цей матеріал також в російській версії

У Харківській області епідпоріг перевищено лише в одному районі – Двурічанському, в регіоні в цілому рівень захворюваності на грип та ГРВІ нижчий за епідпоріг на 57%, повідомляє обласний "Лабораторний центр МОЗ". Але випадки зараження трапляються усе частіше. Минулого тижня число тих, хто захворів, збільшилось на 28% у порівнянні з попереднім тижнем, при цьому 84% з них – діти, більшість із яких відвідує школи та садки.  

Експерти "Лабораторного центру" прогнозують, що на цьому тижні жителі області будуть заражатися грипом частіще. Домінуючого типу вірусу в регіоні немає, поширені різні штамми

За даними МОЗ, з початку епідсезону в Україні від грипу померло 11 чоловік. 

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.