Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

"Джинси потрібні?": На "Барабашово" обіцяють обслуговувати клієнтів українською

Фото: "Барабашово" 
На ринку хочуть створити серію навчальних фільмів українською мовою.

На "Барабашово" впевнені — обслуговування клієнтів українською мовою не буде для підприємців і продавців ринку проблемою.

16 січня в силу вступає закон, згідно з яким надавати послуги потрібно державною мовою. Обслуговувати українською мовою будуть і на ринку "Барабашово". Про це KHARKIV Today повідомив прессекретар ринку Сергій Зайцев.

"Підприємці "Барабашово" налаштовані дотримуватися чинного законодавства України. Звичайно, люди зацікавлені максимально відповідати на запит покупців", — пояснив він.

За словами Зайцева, незважаючи на те, що на ринку працюють представники різних національностей, вони занурені в мовне середовище. До того ж, з 2017 року на "Барабашово" проводять безкоштовні курси української мови "Моя мова", які пройшли майже тисячу чоловік. Через локдаун курси призупинили, їх планують переформатувати — створити навчальні фільми, які будуть у вільному доступі.

"Найближчим часом ми приступаємо до виробництва серії навчальних фільмів для підприємців, які будуть навчати їх основам української мови. Там буде графіка, вбудовані питання, за участю професійних викладачів української мови і так далі", — розповів прессекретар "Барабашово".

З завтрашнього дня на ринку частіше можна буде почути: "дякую", "заходьте, дивіться", "джинси потрібні?", "за примірку грошей не беремо" і багато інших виразів українською мовою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як харків'янам поскаржитися, якщо відмовили в обслуговуванні на українській мові 

Нагадаємо, 25 квітня 2019 року Верховна Рада прийняла закон про державну мову. Згідно з ним, з 16 січня 2021 року вся сфера обслуговування повинна перейти на українську мову при спілкуванні з клієнтами. Секретаріат уповноваженого із захисту державної мови може оштрафувати заклад за систематичні порушення закону про державну мову. Сума штрафу складе від 5100 до 6800 гривень.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.