Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Дружина харківського нардепа за рік заробила в 13 разів більше за чоловіка

Фото: Facebook / Дмитро Шенцев
Дмитро Шенцев опублікував фінансовий звіт.

Жена Дмитрия Шенцева занимается оптовой торговлей топливом, продуктами и зерном.

Позафракційний народний депутат Дмитро Шенцев заробив у Верховній Раді 380 509 гривень. Його дружина за рік отримала від бізнесу 4 965 679 гривень, що в 13 разів більше. Це стало відомо з декларації, опублікованій Шенцевим на сайті Національного агентства з питань запобігання корупції.

Згідно декларації, у дружини Шенцева є фірми "Нова" (збір недеревної продукції лісового господарства), "Фортуна-сервіс" (оптова торгівля твердим, рідким і газоподібним паливом), "Корпорація АПК" (неспеціалізована оптова торгівля, торгівля зерном), "Галі "(неспеціалізована оптова торгівля),"Юста" (ресторани і послуги з доставки продуктів харчування),"ГРОЗЯНСЬКЕ АПК ","Безтурботний АПК" і "Куйбишево" (вирощування зернових та технічних культур).

У декларації Шенцев вказав, що зберігає гроші тільки на банківському рахунку — 96 209 гривень. Рештою коштів володіє його дружина: 230 000 доларів готівки, ще 35 166 доларів, 267 122 гривень — на банківських рахунках. Нардеп позичив комусь  1 104 650 доларів, його дружина — 4 000 000 гривень.

За рік сім'я Шенцева нічого не купила. Але нардеп почав орендувати ще дві громадські приймальні — в Великобурлуцькому та Вовчанському районах. Крім того, у нього є одна приймальня в Печенізькому районі, дві — в Чугуєві.

З нерухомого майна у Шенцева є дві квартири в Ялті, одна — в Харкові, ще одна — в Києві, дві земельні ділянки в Київській області, земельна ділянка в Вовчанському районі, дві — в Харкові, одна — в Харківському районі, два будинки і два паркувальних місця в Харкові, дачний будинок, садовий будинок і нежилий будинок у Вовчанському районі (Харківська область). З усього майна відома тільки вартість однієї земельної ділянки в Київській області (248 000 грн) і вартість оренди однієї приймальні депутата в Печенізькому районі (7200 гривень).

Шенцев також задекларував колекцію самоварів IX-XX століття з 170 штук, ювелірні вироби дружини — кільце з діамантом, годинник Rolex, Breguet, шубу Annabella з соболя, сумку Hermes Kelly, три картини і колекцію старовинних ікон. Їхня вартість також не вказана.

Машини у нардепа і його дружини всі ті самі: Lexus ls460 2007 року випуску, Land Rover 2010 року випуску, Porsche Cayeene 2013 року випуску, а також два причепи.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.