Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Дружина Авакова за рік заробила у 3,5 рази більше міністра

Фото: МВС України
Зарплата Арсена Авакова на посаді міністра внутрішніх справ перевищує 1 млн 120 тисяч гривень. Дружина міністра на двох роботах отримала понад 4 мільйони гривень.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков відзвітував про доходи за минулий рік.

3 березня Аваков опублікував декларацію за 2019 рік на сайті Національного агентства з протидії корупції.

Згідно з документом, на посаді міністра за 12 місяців він заробив понад 1 мільйон 112 тисяч гривень (близько 93 тисяч гривень на місяць). Дружина Авакова Інна за аналогічний період отримала в компанії "Інвестор" майже 3 мільйони 230 тисяч гривень зарплати, ще 830 тисяч гривень вона заробила в італійській компанії "Avitalia s.r.l.".

Минулого року міністр внутрішніх справ не купляв нерухомість. Цікаво, що ані в нього, ані у його дружини немає власного авто.

ЧИТАЙТЕ ТАКЖОЖ: Арсен Аваков заробляє більше за інших міністрів

У Авакова є дві квартири в Харкові і одна в Чугуєві, також він орендує номер в столичному готелі. Міністр і його дружина володіють ділянками по 12 соток землі в селі Коробочкине (Чугуївський район).

Судячи з декларації, Аваков — справжній поціновувач мистецтва. У нього є картина Сергія Васильківського "Вечір на Дінці" XIX століття, колекція з 11 полотен Вачагана Норазяна. У Інни Авакової є полотно Юрія Шкодовського , картина невідомого художника XVIII століття з кольорового бісеру із зображенням коня на синьому тлі, стилізована ікона Спасителя з елементами емалі, дорогоцінних металів і напівкоштовних каменів рожевого і синього кольору.

Разом із дружиною міністр володіє літографією і геліогравюра Пабло Пікассо, гравюрою початку XX століття Карла Плюкебаума "Та, що сидить на мурі", колекцією картин з батику, картиною XIX століття Андрія Попова "Портрет жінки", картинами Віктора Ковтуна "Успенський собор Харкова", "Волошки з ромашками "," Ромашки "і колекцією з семи його картин. Також в колекції — полотно Соллер Мун "Будинок у передгір'ї" і картина Володимира Гольбах "Півонії". Також у сім'ї є колекція з 78 картин, гравюр, естампів та літографій українських і невідомих художників XIX-XXI століть, кольоровий малюнок олівцем коника, і набір кольорових замальовок олівцем і аквареллю Василя Єрмілова, картини XIX століття "Море" Михайла Ткаченка, "Гранд канал Венеція" невідомого автора, дві картини із зображенням мушкетерів Карла Гуна. У подружжя Авакових є також є ікона XVI-XVII століття "Микола чудотворець", ікона "Мадонна" Олександра Поступнова, ікона XVIII століття Казанської Божої Матері у футлярі та ікона "Неопалима купина" XVIII - XIX століть.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Мені не подобається, що я в цьому уряді найстарший", — Аваков

Крім цього, сім'я володіє двома камінними годинниками XIX століття, одні — антикварні, інші у стилі ампір, з фігурними вставками та елементами з бронзи і чавуну, ще один камінний годинник в бронзовому обрамленні датується XX століттям, також у них є художній гральний набір шахів і нард і художній набір шахів з використанням напівдорогоцінних каменів і елементів металевого і срібного художнього обрамлення XIX століття виробництва Австрії.

Авакова зберігають колекції марок — українських поштових марок з моменту проголошення незалежності і марок різних країн 1960-2000 років космічної та художньої тематики, а також ювілейних марок і блоків СРСР. Є у них колекція вінілових платівок XX-XXI століття і колекція з 5000 дисків, касет і плівки, де зберігаються аудіо-відео записи.

Сім'я цінує вина і тримає колекцію з 730 пляшок виробництва Франції, Італії, Німеччини, Австрії, України, Іспанії, США та Чилі, а також вина Chateau Mouton-Rothschild різних років  і по дві пляшки вина Chateau Lafite-Rothschild і Chаteau Pеtrus. Крім того, у Авакова є колекція етикеток вина Mouton-Rothchild різних років.

Міністр виявився і нумізматом. У нього в колекції — дві тисячі шістсот шістьдесят одна монета з міді, бронзи, срібла і золота XVI-XXI століть території сучасної України, а також територій Російської, Австро-Угорської, Римської імперій II століття до н.е. - XX століть, а також 24 золоті монети країн Європи і Америки XVIII - XXI століття. Разом з дружиною він володіє зібранням срібних і золотих монет, виданим Національним банком України.

Також міністр володіє годинами  "Rolex Daytona" і "Vacheron Constantin" і чоловічими перснями  з вкрапленням дорогоцінних каменів лимонного кольору і дорогоцінним камінням білого кольору в формі художнього орнаменту, ще у нього є ювелірний виріб у вигляді бурової нафтової вежі з використанням срібла, золота і напівкоштовних дорогоцінних каменів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Антон Геращенко заробив в січні в 1,5 рази більше свого шефа-міністра

Сім'я Авакова декларує і меблі. У переліку є два італійські гарнітури для робочого кабінету, ще два — для спальні, набір меблів для вітальні, ще один для малої вітальні, а також набір  меблів для бібліотеки, два набори меблів для кухні. Крім цього, у них є антикварне дзеркало XIX століття в обрамленні з горіхового дерева, набір світильників, бра, торшерів і настільних ламп виробництва Австрії, Італії та Голландії і дві художні консолі з бронзового литва для меблів.

У міністра і його дружини є бібліотека з 8220 книг, друкованих видань та журналів XVIII - XXI століття, колекція бронзових, чавунних, срібних і кам'яних статуеток XIX - XX століть, а також колекція з дев'яти одиниць холодної зброї XIX - XXI століття і золота з використанням дрібних дорогоцінного каміння статуетка — приз міжнародного фестивалю фантастики "Зоряний міст" (Харків).

У гардеробі Інни Авакової є чотири шуби: соболина, світла і чорна норкові і каракулева. Серед аксесуарів — сумки Hermes, Chanel, Louis Vuitton і годинник Chanel. З коштовностей у дружини міністра — кольє з білого золота з діамантами, золоті персні  з діамантом і обрамленням дорогоцінними каменями, кільце, сережки і намисто з перлами і дрібним дорогоцінним камінням, підвіска і кільце з дорогоцінними каменями блакитного кольору з білого золота, намисто, сережки і кільце з дорогоцінними каменями зеленого і білого кольору, підвіска з трьома діамантами білого кольору, комплект з намиста з білими і кольоровими перлинами і кулон з білого золота з дорогоцінними каменями білого кольору. Також дружина міністра може похвалитися п'ятьма діамантами:  чорним "4.85 BLK DEA" і чотирма білими без обрамлення.

На банківських рахунках сім'я зберігає 1,646 мільйонів євро, 598 тисяч доларів, майже 3,890 мільйонів гривень, а також активи в дорогоцінних металах на суму 200 тисяч гривень.

Готівкою у Авакова є 75 тисяч євро, 46 тисяч доларів, 9 тисяч 790 фунтів стерлінгів, 120 тисяч гривень, 96 тисяч японських ієн і 350 австралійських доларів.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.