Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Доставка газу в Харківській області подорожчає влітку

Фото: KHARKIV Today/Сергей Козлов
Тариф на доставку підвищиться майже на 30 копійок за кубометр газу.

Подорожчання доставки газу вже заплановано на літо.

Про зміну тарифу на доставку газу розповіла начальниця відділу продажів АТ "Харківгаз" Наталія Дубина.

"НКРЕ визначила для нас тарифи на 2020 рік. Наприклад, з першого січня тариф —  1,03 гривні без ПДВ. З 1 липня  тариф зросте і становитиме 1,27 гривні без ПДВ. Чи змінюватиметься тариф у подальшому — невідомо ",— пояснила Дубина.

Начальниця відділу продажів АТ "Харківгаз" уточнила, що такий тариф діє для жителів Харківської області, в у Харкові цифри відрізняються.

Якщо зараз за доставку кубометра газу жителі Харківської області платять 1,236 гривень, то з 1 липня будуть платити 1,52 гривні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Платіжки за доставку газу оскаржили в суді

За словами начальника управління зовнішніх комунікацій АТ "Харківгаз" Ольги Клименко, квитанції за доставку блакитного палива за січень 2020 роки вже отримали всі клієнти.

"У січні квитанції видали всім жителям Харківської області. Можливо, хтось не отримав у Харкові. В особистому кабінеті споживача є додаткова можливість оплатити доставку газу з мінімальною комісією",— сказала Клименко.

Наталія Дубина додала, що пеня для тих, хто не сплатив за доставку газу в січні, нараховуватися не буде.

"Методологія пені у нас тільки в процесі розробки, можливо, будуть зміни в законодавстві. Тому за січень ми ніяку пеню не нараховуємо", — підкреслила Дубина.

Нагадаємо, раніше вартість і доставка блакитного палива вказувалася в одній квитанції, але з 2020 року доставку газу виставляють окремим рахунком.

Ціну за доставку газу розраховують індивідуально, це залежить від використаного обсягу газу в минулому "газовому" році — з 1 жовтня 2018 року по 30 вересня 2019 року. Щомісячний платіж за доставку газу можна розрахувати, якщо поділити обсяг використаного газу на 12 частин і помножити на діючий тариф доставки газу.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.