Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Допомога після коронавірусу: в міськраді обіцяють виплати вихователям, медикам і двірникам

Иллюстративное фото: Сергей Козлов /  KHARKIV Today
На виплати виділили 302 тисячі гривень.

У міськраді обіцяють 5, 7 і 10 тисяч гривень допомоги в залежності від ступеня тяжкості захворювання.

Харківська міськрада обіцяє допомогти всім співробітникам сфери ЖКГ, шкіл і дитсадків, а також медикам міста, які перехворіли коронавірусом. На ці цілі заплановано 302 тисячі гривень. Про це повідомив виконуючий обов'язки Харківського міського голови Ігор Терехов.

"Збирайте комісію за  потреби. Ми сьогодні вам дали 302 тисячі на надання матеріальної допомоги, і давайте ці гроші людям. Щовівторка доповідайте мені, скільки реально людей отримали допомогу — вчителі, медпрацівники, працівники сфери ЖКГ. Всі повинні отримувати її вчасно", — зазначив Терехов.

На сьогодні одні педагоги подали 101 заяву про надання матеріальної допомоги. Як пояснила KHARKIV Today директор департаменту освіти Ольга Деменко, допомогу можуть отримати всі співробітники освіти (мова про школи, які не виші) — вчителі, вихователі, помічники вихователя, прибиральники, сторожі.

"Наша робота полягає в тому, що ми доводимо до відома наших співробітників, які працювали, що є така можливість. Наше завдання — щоб люди знали, що Харків виділив гроші, саме Харків, саме з бюджету, це не державні кошти, що є відповідна програма, прийнята департаментом праці та соціального захисту, де передбачені кошти. І що людина, яка хворіла, може отримати фінансову підтримку, — сказала Деменко. — Це може бути вчитель, вихователь, помічник вихователя, прибиральниця, сторож. Вищі навчальні заклади — це заклади державної власності".

Як писав KHARKIV Today, станом на 29 січня міськрада отримала 40 заяв про надання матеріальної допомоги від вчителів, які перехворіли коронавірусом. Як пояснив Ігор Терехов, в міськраді вирішили, що страхувати їх невигідно, тому будуть надавати від п'яти до десяти тисяч гривень допомоги. Для цього потрібно надати довідку з лікарні і заяву.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.