Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

До ХНУ ім. Каразіна приєднають Харківський інститут банківської справи

Через зміни в Законі про вищу освіту в Харкові закриють філії декількох вузів. Підрозділ "Університету банківської справи" увійде до складу ХНУ.

Через зміни в Законі про вищу освіту в Харкові закриють філії декількох вузів. Підрозділ "Університету банківської справи" увійде до складу ХНУ.

Згідно з прийнятими поправками, філії вузів по всій Україні повинні закрити до 1 липня 2021 року. Державний "Університет банківської справи" віддає свою філію в Харкові ХНУ імені Каразіна, не чекаючи наступного року. Про це повідомив проректор з науково-педагогічної роботи ХНУ Анатолій Бабічев.

"Можна чекати 2021 рік, а можна вже починати діяти і це абсолютно правильно, тому що процедура довга. Тому "Університет банківської справи", який знаходиться в Києві, виступив з ініціативою віддати свою філію, структурний підрозділ національному університету імені Каразіна. Університет підтримав, це наш стратегічний напрямок. Банківський інститут має дуже хороші традиції та історію, дуже серйозна матеріальна база, високоякісний рівень випускників для банківського сектора. Крім того, у них дуже серйозні міжнародні відносини, зокрема індекс цитування. Тому ми на вченій раді підтримали питання про приєднання, на початку квітня це було. Процес йде, крапку в усьому має поставити Міністерство", — розповів KHARKIV Today Анатолій Бабічев.

У ХНУ імені Каразіна чекають, що підрозділ Харківського інституту "Університету банківської справи" перейде до них до нового навчального року.

"Ми хотіли б, щоб новий навчальний рік почався — інститут вже був у складі університету. Але ми не знаємо, коли почнеться навчальний рік, в Міністерстві є підтримка, тим більше варіантів особливо інших немає. Ми чекаємо їх рішення, наскільки я знаю, будуть найближчим часом розглядати питання", — уточнив проректор.

За словами Бабічева, зараз в Харківському інституті "Університету банківської справи" навчаються майже 500 студентів.

"Частина з них, звичайно ж, закінчить навчання, а в умовах нового набору будемо дивитися, скільки зможемо набрати. Працівників більше 100 чоловік. Всіх, безумовно, візьмемо на роботу, нікого не залишимо", — пояснив він.

Нагадаємо, в грудні минулого року в Україні прийняли закон №2299, яким вносяться зміни до Закону про вищу освіту. Там міститься норма про заборону вузам створювати відокремлені структурні підрозділи (філії) в Києві, Харкові, Львові, Дніпрі та Одесі. Ті філії, які працюють зараз, наказано закрити до 1 липня 2021 року.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.