Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Для жителів Харківської області "Нафтогаз" знизив ціну на газ нижче рекомендованої

Фото: Сергей Козлов / KHARKIV Today
Споживачі "Нафтогазу" будуть платити 6 гривень 86 копійок за кубометр "блакитного палива".

Знизити вартість газу вдалося за рахунок мінімальної власної націнки.

Ціна "блакитного палива" в лютому для побутових споживачів в рамках тарифного плану "Місячний" від "Нафтогазу" складе 6 гривень 86 копійок за кубометр з ПДВ, без вартості доставки. Про це повідомили в газопостачальній компанії "Нафтогаз".

"Продовжуючи підтримувати конкурентні засади відкритого ринку газу і пропонуючи своїм клієнтам вигідні умови,"Нафтогаз" як ціновий лідер встановив для споживачів кращу ціну на газ в лютому. Вона нижче встановленої урядом граничної ціни за рахунок мінімальної власної націнки. Варто підкреслити, що "Нафтогаз" закуповує газ на умовах, які доступні і іншим постачальникам. Для клієнтів, які оформили тарифний план "Річний" в минулому році, вартість газу не зміниться і складе 4 гривні 73 копійки, 5 гривень 24 копійки і 6 гривень 45 копійок за кубометр (з ПДВ ) відповідно до умов укладених договорів", — розповіли в газопостачальній компанії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найбільший постачальник газу в Харківській області скаржиться на зниження ціни для споживачів

Гранична ціна на "блакитне паливо" з 1 лютого на період дії карантину, але не довше ніж до 31 березня, згідно з постановою Кабміну, не може перевищувати 6 гривень 99 копійок за кубометр.

"Газопостачальна компанія "Нафтогаз України" як постачальник "останньої надії" (ПОН) також готова поставляти газ усім побутовим споживачам, постачальник яких не зможе або відмовиться забезпечити своїх клієнтів газом за регульованою ціною. Ціна газу для клієнтів ПОН — 6 гривень 99 копійок за кубометр з ПДВ, без вартості розподілу (доставки). Власники домогосподарств можуть бути впевнені, що перебоїв з газопостачанням не буде", — запевнили в "Нафтогазі".

У газопостачальній компанії нагадали, вже з квітня ціна на газ буде формуватися на ринкових принципах. Вони закликають вибрати постачальника газу зараз.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перехідний період. Як в Харкові і області поміняти постачальника газу?

Подати заявку на приєднання до "Нафтогазу" можна онлайн (сайт gas.ua або веб-версія Приват24) або оффлайн (мережа ПУМБ і відділення "Ощадбанку").

Як писав KHARKIV Today, 18 січня Кабінет міністрів прийняв рішення про встановлення граничного тарифу на газ. Він становить 6 гривень 99 копійок і діє до закінчення опалювального сезону або карантину. Наступного дня НКРЕПУ встановила граничну ціну на розподіл газу — 1 гривня 79 копійок.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.