Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Для "швидких" і лікарень Харківської області купили 11 апаратів ШВЛ

Фото: ХОГА
Стаціонарні апарати для штучної вентиляції легенів встановлять в палатах, портативні — в машинах "швидкої" допомоги.

Стаціонарні апарати для штучної вентиляції легенів встановлять в палатах, портативні — в машинах "швидкої" допомоги.

Харківська обласна клінічна інфекційна лікарня отримала 11 апаратів штучної вентиляції легенів, 6 з яких — стаціонарні американського виробництва, і 5 — портативні, зроблені в Німеччині. Про це повідомили в пресслужбі Харківської обласної державної адміністрації.

За словами голови ХОДА Олексія Кучера, апарати ШВЛ розподілять між дорослою та дитячою інфекційними лікарнями, однак більша частина залишиться в дорослій.

"Ми передали обласній клінічній лікарні 11 апаратів для штучної вентиляції легенів. Із них 6 — стаціонарні апарати виробництва США, які залишаються тут, в інфекційних лікарнях, і далі буде визначено, скільки залишається в дорослій, а які передаються в дитячу. Але основне навантаження зараз припадаєя саме на дорослу інфекційну лікарню, тому більшість точно залишиться там", — зазначив Кучер.

Апарати ШВЛ придбали за кошти обласного бюджету. Голова ХОДА анонсував отримання областю апаратів ШВЛ за "позабюджетний рахунок".

У реанімаційному відділенні Харківської обласної клінічної інфекційної лікарні, яке розраховане на 6 місць, знаходяться дві людини — один з підтвердженим діагнозом коронавірусу, другий — з підозрою. Вони не підключені до апаратів ШВЛ.

"Якщо хворих буде більше, реанімаційне відділення розширимо до 12 ліжок. У нас є 4 бокси, в кожному буде по 3 апарати ШВЛ і 3 ліжка", — сказав директор обласної інфекційної лікарні Павло Нартов.

Як писав KHARKIV Today, у лікарнях Харкова нарахували 163 апарати ШВЛ. З них 61 апарат ШВЛ купили за період мерства Геннадія Кернеса — з 2010 року.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.