Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Діти, дружини і батьки: хто з харківських депутатів потрапив до Топ популярності у виборців

Фото: Сергей Козлов / KHARKIV Today
Більшість з них йшли на вибори від "Блоку Кернеса — "Успішний Харків".

Наймолодший і найстарший депутати з топ-50 засідають в Харківській облраді, це — Микита Шенцев і Володимир Святаш.

У топ-50 найуспішніших депутатів в Україні потрапили восьмеро представників Харківської облради. Семеро з них балотувалися від "Блоку Кернеса" і один — від "ОПЗЖ". Дані наводить рух "Чесно". 

"Найвищі результати на цих місцевих виборах набирали родичі впливових політиків, представники депутатських благодійних фондів і чиновники з обласних центрів, призначені популярними мерами ... За статистикою, ті, хто продемонстрував високий результат, були депутатами облради попереднього скликання. Пріоритетні сфери діяльності успішного кандидата — посада в місцевій владі, підприємництво або медицина", — розповіли вони.

Карта: движение "Чесно"

Найбільше голосів — 8766 — жителі Харківської області віддали за 57-річну Тетяну Біловол ("Блок Кернеса") — дружину екснардепа Олександра Біловола, також вона була депутатом Харківської облради двох минулих скликань.

7469 голосів отримав 46-річний підприємець Олександр Ткаченко ("Блок Кернеса"), він був депутатом Харківської облради минулого скликання.

За 71-річного Володимира Святаша ("Блок Кернеса") віддали 7432 голоси, він обирався до Харківської облради і три минулих скликання, а його син Дмитро Святаш 15 років був нардепом.

6931 виборець проголосував за 31-річного Микиту Шенцева ("ОПЗЖ"), депутата Харківської облради минулого скликання. Його батько Дмитро Шенцев з 2006 року обирається до Верховної Ради.

За 52-річного юриста благодійного фонду "Слобожанщина" Альберта Кононенка ("Блок Кернеса") віддали 6679 голосів, він був депутатом Харківської облради минулого скликання.

5528 голосів отримав 59-річний Сергій Чернов ("Блок Кернеса"), він очолював Харківську облраду з 2008 по 2020 рік.

За 43-річну Валерію Мураєву ("Блок Кернеса") віддали 4961 голос, вона була депутатом Харківської облради минулого скликання. Її колишній чоловік Євген Мураєв тричі обирався народним депутатом.

4928 виборців проголосували за 58-річного Валерія Бойка ("Блок Кернеса") — директора Інституту загальної та невідкладної хірургії імені Зайцева, до цього у нього не було досвіду участі у виборах.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.