Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Директору КП "Харківспецбуд", підозрюваному в недбалості через смерть дитини, обрали запобіжний захід

5 березня 2017 року у модульному містечку для переселенців на 13-річного хлопчика впали металеві футбольні ворота. Через три роки про підозру у службовій недбалості повідомили директору КП "Харківспецбуд" Богдану Долині.

5 березня 2017 року у модульному містечку для переселенців на 13-річного хлопчика впали металеві футбольні ворота. Через три роки про підозру у службовій недбалості повідомили директору КП "Харківспецбуд" Богдану Долині.

15 травня Київський районний суд обрав Богдану Долині запобіжний захід — місяць нічного домашнього арешту, передає кореспондент KHARKIV Today із залу суду.

У суді директор КП "Харківспецбуд" говорив, що не винен у смерті 13-річного Кирила, оскільки підприємство не займалося обслуговуванням спортмайданчика, який просили переселенці у німців. Ворота до Харкова поставила київська фірма.

"Це не означає, що це футбольне поле повинно було прийти на наше комунальне підприємство. Тому що ми займаємося будівництвом і обслуговуванням житлових будинків. А у нас є інші департаменти, інші комунальні підприємства, які займаються обслуговуванням дитячих спортивних майданчиків. І тому не обов'язково це поле повинно було потрапити до нас на нашу територію. Ми планували будувати спортивний комплекс, але поки гроші не виділялися, там все зупинено. Тому я вважаю, що підозра не має сенсу, я не вважаю, що я винен", — говорив в залі суду Богдан Долина.

Прокурор Максим Мозговий наполягав на цілодобовому домашньому арешті, оскільки вважає, що директор КП "Харківспецбуд" може заважати слідству, користуючись службовим становищем.

Адвокат Богдана Долини Олена Гребенюк була повністю не згодна зі стороною обвинувачення, оскільки побоювання засновані на суб'єктивних припущеннях і прокуратура не довела жодного можливого ризику перешкоджання слідству. Сам директор КП "Харківспецбуд" просив не відправляти його під домашній арешт, оскільки він — годувальник сім'ї, дружина у відпустці по догляду за 8-місячною дитиною.

Як писав KHARKIV Today, Богдану Долині повідомили про підозру за ч. 2 ст. 367 (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України. Йому загрожує від двох до п'яти років ув'язнення з позбавленням права обіймати аналогічні посади до трьох років та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 4250 до 12750 гривень, або без такого.

У грудні 2019 року прокуратура склала обвинувальний акт стосовно директора фірми, яка будувала спортивний майданчик в модульному містечку, за ч. 2 ст. 275 (порушення правил, що стосуються безпечної експлуатації споруд, що спричинило смерть підлітка) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, 5 березня 2017 року у  містечку для переселенців на 13-річного Кирила впали металеві ворота. Врятувати підлітка не вдалося — залізна труба пробила йому голову, медики "швидкої" лише констатували його смерть.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.