Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Держспоживслужба назвала причину отруєння в Дергачівському ліцеї

Иллюстративное фото: КHARKIV Today / Константин Чегринский
Школьникам обещают выдать учебники.
Лікарі завершили спостереження за дітьми, в тому числі контактними, і персоналом. Нових випадків захворювання не зареєстрували.

У сичужному сирі знайшли бактерії групи кишкової палички, його утилізують.

Станом на 3 грудня всі хворі в Дергачівському ліцеї №3 одужали, їх виписали з діагнозом "гастроентероколіт невстановленої етіології". Отруєння в ліцеї відбулося через недотримання санітарних норм і вживання неякісних продуктів (сичужного сиру) і води. Про це повідомили в Головному управлінні Держспоживслужби в Харківській області.

"Ймовірною причиною виникнення спалаху є недотримання санітарно-гігієнічного режиму і вживання недоброякісних продуктів харчування, про що свідчать виявлені порушення санітарного законодавства, законодавства з питань безпеки продуктів харчування і результати лабораторного дослідження проби води з комунального водопроводу", — сказано в повідомленні.

З 23 листопада харчоблок Дергачівського ліцею закрили, співробітники проводили генеральне прибирання, а також ремонт приміщення та обладнання. Фахівці відібрали проби сичужного сиру, в ньому знайшли кишкову паличку. Директору направили листа про вилучення і утилізацію сиру на спеціальному підприємстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дівчинка з Харківської області отруїлася грибами

Також директору видали припис про усунення порушень санітарного законодавства та оштрафували його. Адміністративне провадження відносно винних триває. Крім того, відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційних хвороб і масових отруєнь) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, 18 листопада в Дергачівському ліцеї №3 стало зле 26 учням різного віку, в основному — учням першого класу. Початкову школу перевели на дистанційне навчання. Пізніше кількість хворих  збільшилась до 43 (в тому числі один вчитель).

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.