Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Депутати міськради "звільнять" Кернеса

Фото: Харківська міська рада.
Дострокове припинення повноважень Харківського міського голови Геннадія Кернеса може стати першим питанням на наступній сесії міськради.

Ще одне питання — можливість присвоїти Кернесу звання "Почесний громадянин міста Харкова" посмертно.

На найближчій сесії Харківської міської ради депутати проголосують за дострокове припинення повноважень п'ятого мера Харкова Геннадія Кернеса. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив депутат міськради Анатолій Родзинський (фракція "ОПЗЖ").

"Першим питанням на найближчу сесію міськради винесено дострокове припинення повноважень Харківського міського голови Кернеса Г.А. Після чого, якщо Верховна Рада знайде час, то призначить вибори мера Харкова на жовтень 2021, а не знайде — так може і на весну 2022 відтягнути ... або ще далі. У сьогоднішню епоху правового нігілізму можливе і не таке ... ", — написав Родзинський.

Повестка сессия
ФОТО: Facebook Анатолій Родзинський

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутати Харківської міськради пояснили, чому пішли до суду через Терехова

Також стало відомо, що на сесії депутати можуть вирішити ще одне питання, пов'язане з ім'ям Кернеса — планується затвердження нової редакції положення про звання "Почесний громадянин міста Харкова".

"Основний зміст змін — передбачити можливість надання такого звання посмертно особам, які були обрані на посаду Харківського міського голови", — написав на своїй сторінці в Facebook  депутат міськради Ігор Черняк (фракція "Блок Світличної "Разом!".

Сесія запланована на 24 лютого.

Як писав KHARKIV Today, 1 лютого комітет Верховної Ради з питань організації державної влади і місцевого самоврядування відправив звернення до Харківської міськради.  Комітет просить депутатів Харківської міськради припинити повноваження Геннадія Кернеса, який помер 45 днів тому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У вдови Кернеса з'явилася земля в саду Шевченка

Нагадаємо, профільний комітет Верховної Ради розглядав питання про призначення виборів мера Харкова 27 січня. Однак дійшов висновку, що не може передати питання Верховній Раді, оскільки не отримав копії документів — свідоцтва про смерть мера Геннадія Кернеса або рішення Харківської міськради про визнання мера померлим.

Нагадаємо, 9 грудня на першій сесії міськради нового скликання Геннадія Кернеса заочно визнали мером Харкова. 16 грудня Кернес помер. Після його смерті секретар Харківської міськради Ігор Терехов пообіцяв звернутися 31 грудня до Верховної Ради про призначення виборів мера Харкова.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.