Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Депутат Харківської міськради вимагає надати документи з "Шаріте"

Игорь Терехов. Фото: Сергей Козлов / KHARKIV Today
За словами депутата Харківської міськради, документ про подання секретаря формував і підписував не Кернес.

Аліна Мустафаєва вважає, що обрання головуючого та секретаря на першій сесії Харківської міськради було незаконним.

22 грудня, напередодні похорону мера Харкова, депутат Харківської міськради Аліна Мустафаєва направила депутатське звернення керівнику Харківської обласної прокуратури Олександру Фільчакову. Вона вимагає отримати інформацію від правоохоронних органів Німеччини і клініки "Шаріте" про підписи документів Геннадієм Кернесом особисто, чи був він у свідомості, коли формувалися документи про пропозицію обрати секретарем Харківської міськради Ігоря Терехова.

"Наше місто обрало Геннадія Адольфовича Кернеса своїм мером, але, мабуть, Ігоря Терехова це зовсім не цікавить і поки новообраний мер боровся за життя, його "друзі" благополучно почали місію по узурпації влади за допомогою його імені і "договорняків" з іншими партіями, обіцяючи при цьому більш високі посади. Яка ганьба. Обрання головуючого та секретаря на першій сесії міської ради восьмого скликання — було незаконним", — написала Аліна Мустафаєва в Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Верховна Рада не встигне призначити вибори мера Харкова в березні​​​​​​​

За інформацією депутата, 9 грудня під час першої сесії Харківської міськради Ігор Терехов і Олександр Новак підробили подання Кернеса.

"В даному поданні нібито Кернес висуває пропозицію про обрання секретарем Харківської міськради Ігоря Терехова. Це подання підписане електронним підписом, але не особисто Кернесом, а Харківською міськрадою, де Кернес підписант ... Як мені стало відомо, документ складався і підписувався на другому поверсі Харківської міськради, а Кернес не має ніякого відношення до цього документа. Пізніше з метою відображення німецької IP-адреси спільник Терехова і Новака повторно відправив документи з Німеччини", — повідомила Аліна Мустафаєва в депутатському зверненні.

Вона просить керівника Харківської обласної прокуратури Олександра Фільчакова притягнути винних до відповідальності.

Документ: Facebook / Алина Мустафаева
Документ: Facebook / Аліна Мустафаєва
Документ: Facebook / Алина Мустафаева
Документ: Facebook / Аліна Мустафаєва
Документ: Facebook / Алина Мустафаева
Документ: Facebook / Аліна Мустафаєва

Нагадаємо, Геннадій Кернес помер 16 грудня в берлінській клініці "Шаріте". 23 грудня п'ятого мера Харкова поховали на Алеї почесних харків'ян на міському кладовищі №2.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.