Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

"Чорний" лісоруб Сиса вдруге не приїхав на суд до Києва

Віктор Сиса продовжує хворіти.

Діагноз ексдиректора "Гутянського лісгоспу" Віктора Сиси не називають, на минулому судовому засіданні адвокат говорив, що у його підзахисного пневмонія і він чекає на результати тесту на коронавірус.

30 вересня Віктор Сиса, обвинувачений в дачі 110 тисяч доларів хабара детективу НАБУ за закриття кримінального провадження, вдруге не з'явився до Вищого антикорупційний суд у Києві. Його захисники передали колегії суддів клопотання про перенесення засідання у зв'язку з хворобою ексдиректора "Гутянського лісгоспу" і показали його лист непрацездатності.

Один з адвокатів Віктора Сиси Олександр Телешецький також не прийшов до суду, оскільки був задіяний в іншому засіданні.

Служителі Феміди визнали причини неявки обвинуваченого і одного з захисників поважними і перенесли засідання на іншу дату. Вони уточнили у адвоката, який лікарі дають термін на лікування Сиси.

"Приблизно ще два тижні. На наступну певну дату він повинен бути", — сказав захисник Костянтин Дорошенко.

Судді перенесли засідання на 28 жовтня.

Нагадаємо, в кінці жовтня 2019 року Віктор Сиса намагався підкупити детектива НАБУ 100 тисячами доларів, але в пакеті, який тоді ще директор "Гутянського лісгоспу" передав йому, виявилася сума більша - 110 тисяч доларів. Один з його адвокатів заявляв, що гроші належать матері обвинуваченого, однак суд не погодився з його доводами і не повернув їх "чорному" лісорубу.

Як писав KHARKIV Today, 23 вересня Віктор Сиса не з'явився на судове засідання. До суду прийшов один з його адвокатів,  Олександр Телешецкій, він повідомив, що у підзахисного вже тиждень підвищена температура, він знаходиться в лікарні з пневмонією і чекає результатів тесту на коронавірус.

Також колишнього директора "Гутянського лісгоспу" Віктора Сису підозрюють у службовій недбалості, яка завдала державі збитків на 4,2 мільйона гривень. Слідчі встановили, що у Володимирському лісництві (Краснокутський район), яке входить до складу Гутянського лісгоспу, з жовтня по листопад 2019 року незаконно вирубали 206 дубів, Сиса на це закривав очі.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.